Luna en Jowi Cnossen beiden Nederlands kampioen veldrijden!

Bij het Nederlands kampioenschap veldrijden voor de jeugd in Schijndel op zaterdag 23 januari zijn zowel Jowi Cnossen (7 jaar) als Luna Cnossen (12 jaar) Nederlands kampioen geworden.

Luna werd afgelopen jaar ook al Nederlands kampioen mountainbike. Broer Jowi is aan zijn eerste wedstrijdseizoen bezig en gaat direct al naar huis met het goud.

Beide rijders maakten dit seizoen voor het eerst kennis met het cyclocrossen en werden direct enthousiast voor deze tak van de wielersport. Dat hierbij hun mountainbike ervaring een groot voordeel is, dat is in dit kampioenschap wel duidelijk geworden.

Luna had in Schijndel een super start en gaf de koppositie niet meer uit handen. Broer Jowi moest na het startschot flink op de pedalen maar ook hij pakte daarna de koppositie en reed als eerste over de finish. Dubbel feest dus bij de familie Cnossen en bij hun vereniging MBC Bar End.

Met de winst op dit NK wordt een mooi veldrijseizoen afgesloten en kan de voorbereiding voor het mountainbikeseizoen weer van start gaan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen