Bade, een zoektocht naar een geschikte donor!

Foto: facebook Bade

Er hebben zich tot nog toe 5000 mensen aangemeld als donor! Een overweldigend aantal! Stichting Stamceldonatie is er heel erg blij mee omdat er een ernstig tekort is aan niet-westerse donoren.

In een gesprek met Omroep Gelderland benadrukt Margot van den Akker van deze stichting dat aanmelden open staat voor iedereen maar dat men zich wel moet realiseren dat je dat niet kunt doen specifiek voor één persoon.

Ook mensen uit Apeldoorn hebben zich aangemeld als donor!

Het aantal aanmeldingen voor stamceldonatie raakte in een stroomversnelling na een oproep voor de 4-jarige ernstig zieke Bade in de diverse media. Eerder schreven we hier en hier al over Bade.

Tijdsdruk

Door de inzet van extra studenten kunnen alle aanmeldingen toch op tempo worden verwerkt. Er is tijdsdruk, omdat Bade door de specialistische behandeling alleen in een bepaalde periode een stamceltransplantatie zal kunnen ondergaan.

Medische handeling

Om uw aanmelding als stamceldonor te kunnen voltooien zijn geen ingewikkelde medische handelingen vereist. Na aanmelden ontvangt u via de post enkele wattenstokjes en een retourenveloppe.  U haalt zelf een wattenstokje langs de binnenkant van uw wang en stuurt deze met de enveloppe retour. Pas als er een match is met iemand die op de transplantatielijst staat, wordt er contact met u opgenomen.

 

Reacties

Cookieinstellingen