Opening Geriatrisch Revalidatie- en Herstelcentrum Oost-Veluwe

Foto: Geriatrisch Revalidatie- en Herstelcentrum Oost-Veluwe

Zorggroep Apeldoorn en omstreken opent op maandag 8 februari a.s. officieel het Geriatrisch Revalidatie- en Herstelcentrum Oost-Veluwe.

Snel herstel

In juni 2014 is de start met de bouw van dit eigentijds geriatrisch revalidatiecentrum gemaakt waarbij in het ontwerp en de inrichting ‘healing environment’ als uitgangspunt is genomen. Hierbij ligt de focus op het gebruik van natuurlijke elementen; natuur, daglicht, frisse lucht en beheersing van geluid. Het ontwerp en de inrichting dragen op deze manier bij aan een snel herstel van cliënten.

Nieuw gebouw

Het nieuwe gebouw, dat naast het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn ligt en ook een directe verbinding met het ziekenhuis kent, biedt plaats aan 112 bedden. Daarvan zijn er 44 in tweepersoonskamers op de begane grond, de overige plaatsen betreffen eenpersoonskamers, met elk eigen sanitair, op de twee verdiepingen. Acht eenpersoonskamers zijn extra ruim om meervoudige zorg te kunnen bieden. De nieuwbouw is een ontwerp van MTB Architecten uit Apeldoorn.

Revalidatie

Een opname in het Geriatrisch Revalidatie- en Herstelcentrum Oost-Veluwe volgt veelal na een opname in een ziekenhuis en/of vanuit de thuissituatie, en is voor een groot gebied rondom Apeldoorn toegankelijk voor met name ouderen. De revalidatie na bijvoorbeeld een operatie, ziekte of CVA vindt plaats in een therapeutisch klimaat met in de praktijk bewezen zorg- en behandelprogramma’s.

Revalideren vanuit dit therapeutische klimaat houdt in dat alle betrokkenen, dus de revalidant en zijn/haar naasten samen met professionals, werken aan een herstel dat altijd in het teken staat van terugkeer naar huis of aangepaste woonvorm.

Tijdens de officiële opening zal ook de nieuwe naam bekend worden gemaakt. In april 2016 staat een Opendag gepland voor geïnteresseerden.

Reacties

Cookieinstellingen