Nog 99 dagen voor de aftrap van de 99ste Giro d’Italia

Foto: vandaagopstap

Vanavond werd ‘in gesprek met de raad’ volledig in beslag genomen door de presentatie van het programma in de aanloop naar de Giro d’Italia.

De druk bezochte presentatie bij IGMDR gaf een goed beeld van alle werkzaamheden die tot nog toe zijn verzet.

In vogelvlucht kregen de aanwezigen inzicht in de aanpak van de logistiek en bijkomende activiteiten. Bijna alle plannen zijn rond, de draaiboeken nagenoeg klaar en men is ruim op tijd om de puntjes op de I te kunnen zetten en met gepaste rust daar waar nodig alsnog maatregelen te nemen.

Even wat feiten op een rij:

  • Er gaan meer dan 1500 side events plaatsvinden in Gelderland, meer dan 1000 ervan zijn georganiseerd door bedrijven of bewoners!
  • De oud-wielrenners Cees Priem, Erik Breuking, Johan van der Velde en Jean Paul van Poppel zijn ambassadeur voor Giro Gelderland.
  • De Bas van Goor Foundation vaardigt een team onder leiding van Bas van Goor af die in 10 dagen de roze trui van Milaan naar Gelderland brengt.
  • Op 5 mei is de ploegenpresentatie, de roze trui zal bij die presentatie arriveren.
  • Er komt een officiële toertocht die gereden wordt op 1 mei. Er zijn verschillende afstanden en de tocht voert langs de steden en verschillende deelnemende gemeenten. Inschrijven voor de tocht kan vanaf 3 februari.
  • Er is niet alleen een website maar ook een facebook en een twitter.
  • Er wordt een roze krant gedrukt in een oplage van 700.000 stuks in samenwerking met de Persgroep
  • Centraal Beheer is eventpartner van de etappe in Apeldoorn
  • Scholen, buurten, ondernemers en vervoerders, ze gaan allemaal op één of andere manier te maken krijgen met de Giro

Het parcours van 4 kilometer in het centrum zal volledig worden afgesloten. De eerste-lijnszorg is absoluut gegarandeerd en met bijna alle betrokkenen zijn de afspraken rond. Het publiek wordt uitgenodigd aan de buitenkant mee te genieten van de Giro maar ook van alle evenementen die er op dat moment aangeboden worden. Langs de hele route zijn er activiteiten en het is daarom zeker de moeite waard om langs het hele parcours te wandelen.

Studenten let op!

Stage lopen of afstuderen bij de Giro? Grijp je kans!

Er zijn 2 mogelijkheden: assistent communicatie webredactie en contentbeheer of: assistent bedrijfsvoering/ administratie.

Kijk hier voor meer informatie

Vrijwilligers gezocht!

In alle deelnemende gemeenten zijn veel vrijwilligers nodig om alles in goede banen te leiden. Kijk voor de uitgebreide mogelijkheden hier!

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen