Pop-up store CNV in Oranjerie voor iedereen met vragen over loopbaan.

Foto: CNV

Werknemers die vragen hebben over hun loopbaan, kunnen vanaf maandag 8 februari tot en met donderdag 11 februari terecht in winkelcentrum Oranjerie in Apeldoorn. CNV Vakmensen opent daar volgende week een CNV Pop-up Store.

“Iedereen kan bij ons terecht, lid of geen lid”, zegt Willem Kruithof, een van de initiatiefnemers. “We merken dat er, vooral nu bij werknemers in de detailhandel, veel onzekerheid is. Veel winkels hebben het moeilijk, mensen raken hun baan kwijt. Dan word je met allerlei vragen geconfronteerd: hoe zit het met WW, hoe solliciteer je op een nieuwe baan, wat zijn de gevolgen voor je pensioen? Voor dat soort vragen kunnen mensen bij ons terecht.”

Loopbaancheck

Werknemers ook bij de Pop-up Store terecht voor hulp bij het opstellen van een goed cv, voor een loopbaancheck of voor advies. Kruithof: “Veel studenten die zonder werk komen te zitten, weten bijvoorbeeld niet dat ze recht kunnen hebben op een WW-uitkering. Steeds minder studenten vragen die aan. Wij kunnen uitleggen hoe het werkt en wat ze kunnen doen.”

Looncontrole

Looncontrole

Daarnaast kunnen werknemers ook vragen stellen over hun loonstrookje. Uit eerdere looncontroles blijkt dat er bij 8 procent van de loonstrookjes fouten voorkomen. In de afgelopen weken hebben zich al ruim 1.200 werknemers bij de bond gemeld voor een looncontrole.

Openingstijden

De Pop-up Store van CNV Vakmensen is maandag 8 februari geopend van 12.00 – 16.00 uur. Op dinsdag tot en met donderdag van 10.00 – 16.00 uur. Het adres: Winkelcentrum Oranjerie, eerste etage. Iedereen is welkom, ongeacht de sector waar iemand werkt, lid of geen lid.

Waarom doen wij dit?

CNV Vakmensen wil er graag voor mensen zijn, vooral in onzekere tijden. Met tijdelijke Pop-up Stores, verspreid over het land, willen wij laten zien wat wij voor werknemers kunnen betekenen.

Reacties

Cookieinstellingen