Stichting Swim to Fight Cancer Apeldoorn opgericht

Het passeren van de oprichtingsakte van een stichting bij Gietema Wevers Notarissen maakt de weg vrij voor de eerste editie van Swim to Fight Cancer in Gelderland. Een zwemevent waarbij deelnemers door natuurlijk buitenwater in een stad zwemmen en hun prestatie laten sponsoren. In Apeldoorn gaat dat gebeuren op 18 september 2016 in het Apeldoorns Kanaal tussen Deventerstraat en Molenstraat. De opbrengst wordt volledig ingezet in de strijd tegen kanker.

Fight cancer

Overkoepelende organisatie is Fight cancer. Een eigenzinnige stichting voor jongvolwassenen die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ laat de stichting zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert. Fight cancer wil jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie!

Fellowships voor jonge onderzoekers

De opbrengsten van Fight cancer gaan via KWF Kankerbestrijding naar wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. De opbrengst wordt ook besteed aan fellowships: persoonlijke beurzen voor jonge, talentvolle artsen en onderzoekers, die een belangrijke rol zullen gaan spelen in kankeronderzoek in Nederland. Zie ook SwimtoFightCancer.nl voor meer informatie.

Inzet Accres

Met veel succes organiseerden ’s Hertogenbosch in 2014 en in 2015 ’s Hertogenbosch en Dordrecht al een Swim to Fight Cancer. De ambitie van Fight Cancer is om Swim to Fight Cancer uit te breiden naar alle provincies en samen de strijd aan te gaan tegen kanker. Fight cancer benaderde in Apeldoorn de afdeling Sportstimulering van Accres om ook voor Gelderland een Swim to Fight Cancer te organiseren. Door haar maatschappelijke en sport gerelateerde rol in Apeldoorn verbindt Accres zich graag aan Swim to Fight Cancer.  Accres stelt medewerkers beschikbaar in de projectgroep en bij de uitvoering.

Betrokken Apeldoorners

Het enthousiasme en de betrokkenheid onder Apeldoorners om van deze editie een succes te maken is al groot. Er is inmiddels een bestuur en een comité van aanbeveling gevormd. Een projectgroep draagt zorg voor de uitvoering.

In het bestuur van de stichting nemen deel: Angelique Hommes-Kuijer (Nysingh advocaten – notarissen), Krista Walter (De Goede Woning), Anne-Fokke de Vries (Sportraad Apeldoorn), Richard van Leeuwen (AACC, accountancy & belastingadvies) onder voorzitterschap van Hans Verbeek (oud-directeur Accres).

Het Comité van Aanbeveling is actief met Clemens Cornielje (Commissaris van de Koning Gelderland), Harm Bruins Slot (oud-burgemeester van Apeldoorn, oud-voorzitter Raad van Toezicht KWF Kankerbestrijding), Guus van Kleef, (directeur Omroep Gelderland) en Carla Maessen (general manager Bilderberg Hotel De Keizerskroon).

De uitvoering is gedelegeerd aan een projectgroep onder leiding van Henk van der Ziel (vandeRegie). In de projectgroep doen mee Simone Mouw, Tom Spijker, Jan Schild en Joost Julsing van Accres, Gert van Kampen (oud beleidsambtenaar Sport van gemeente Apeldoorn), Ton van Laarhoven (van Laarhoven Catering) en Eric Jan Westen (DragonFun).

Ook bedrijven en instellingen hebben zich al gemeld om samen de schouders eronder te zetten en mee te vechten om kanker de wereld uit te helpen.

Start en finish bij De Freule

Start en finish van Swim to Fight Cancer Apeldoorn op zondag 18 september 2016 is bij fietsbrug De Freule. De afstand is ongeveer 1.500 meter, tweemaal de afstand in het kanaal tussen Deventerstraat en Molenstraat. Deelname staat open voor individuen en (bedrijven) teams.  De minimum leeftijd om mee te doen is 16 jaar.

Kids Swim

Voor kinderen van 10 t/m 15 jaar is er een Kids Swim. De Kids Swim start vanaf de steiger bij de Molenstraat. De jongste deelnemers glijden daar het kanaal in om onder begeleiding het laatste deel van het traject te zwemmen.

Nu al aanmelden kan!

Volwassenen betalen € 100,– en kinderen € 50,–. Bedrijven betalen € 1.000,– om vier deelnemers in te zetten. De deelnemers gaan verder de uitdaging aan om minimaal € 250 aan donaties te werven. Alle sponsoropbrengsten gaan volledig naar de stichting Fight cancer.

Aanmelden kan online vanaf begin maart op de website voor Swim Apeldoorn. Wie zich nu al wil aanmelden, kan dat doen via:

[email protected]

Kick off benefietdiner

De kick off voor Swim to Fight Cancer Apeldoorn is een benefietdiner bij Eeterij De Lierderhoeve te Beekbergen op vrijdag 11 maart. De kosten voor het diner zijn € 70,– per persoon. Wie dit wil meemaken en wil bijdragen aan het gevecht tegen kanker is van harte welkom. Aanmelden kan voor het benefietdiner kan ook via: [email protected]

 

 

Reacties