Partij voor de Dieren woest over afschieten hangbuikzwijntjes.

Foto: Pixabay

Afgelopen vrijdag zijn twee hangbuikzwijntjes, die door iemand gedumpt waren in het Hoenderlose bos, door boswachters en een opzichter van Faunabeheer afgeschoten.

De Partij voor de Dieren vindt het verschrikkelijk wat er gebeurd is. De gemeente heeft immers een zorgplicht ten aanzien van zwerfdieren en het doden van deze dieren had alleen gemogen wanneer er sprake was geweest van een medische noodzaak of wanneer de dieren voor acuut gevaar hadden gezorgd.

Van beiden was geen sprake. Op een filmpje op de site van de Stentor van afgelopen vrijdag is te zien hoe de tamme dieren tot op een halve meter benaderbaar waren. Er waren dus alternatieve middelen om de dieren te vangen zoals een verdovingsgeweer of een vangkooi.

Fractievoorzitter Harry Voss heeft op persoonlijke titel aangifte gedaan bij de politie van het opzettelijk doden van de twee hangbuikzwijntjes. De Partij voor de Dieren stelt aankomende donderdag actualiteitsvragen aan het college over deze, volgens de Partij misselijkmakende zaak. Er mag in dit soort situaties niet naar het jachtgeweer gegrepen worden, aldus de Partij.

 

Reacties