De gemeente vraagt: fietst uw kind straks mee met Ome Joop’s Tour?

Foto: pixabay

Zijn uw kinderen ook enthousiast over de start van de Giro d’Italia in Apeldoorn? Is uw zoon of dochter tussen de 10 en 12 jaar en houdt hij of zij van fietsen? En kwam u in 2015 in aanmerking voor de Regelrecht-strippenkaart van de gemeente? Geef uw kind dan op voor het team Apeldoorn voor Ome Joop’s Tour 2016. Er is plaats voor 6 kinderen in team Apeldoorn.

Wat is Ome Joop’s Tour?

Met Ome Joop’s Tour fietst uw kind van zondag 24 juli tot en met woensdag 3 augustus door Nederland. Elke dag legt de groep op z’n gemakje zo’n 40 tot 55 kilometer af en slapen de kids in sporthallen langs de route. Naast de dagelijkse fietsritten, staat er ook een hoop vermaak op het programma zoals een dagje Efteling. Maar er is natuurlijk ook genoeg tijd om uit te rusten, een boek te lezen of te gamen.

Giro Gelderland betaalt mee

Deelname aan Ome Joop’s Tour kost normaal 120 euro per kind. Het goede nieuws is dat Giro Gelderland de deelname van uw kind sponsort. Giro Gelderland betaalt 100 euro per kind. Als ouder draagt u 20 euro bij. Ter gelegenheid van de start van de Giro in Apedoorn doet dit jaar ook een ‘team Apeldoorn’ mee aan Ome Joop’s Tour. Er is dus plaats voor maximaal 6 kinderen uit de gemeente Apeldoorn in team Apeldoorn.

Wie is Ome Joop?

“Ome Joop” is Joop Legerstee en is oprichter van Ome Joop’s Tour. Het initiatief is bedoeld voor kinderen die door omstandigheden bijna nooit met vakantie kunnen gaan. Eerst alleen voor jongens en sinds de jaren 80 ook voor meisjes. En ook in 2016 is er weer een grote groep kinderen die kunnen genieten van een leuke, sportieve en gezellige fietsvakantie.

Meld uw kind aan!

Vindt u het leuk als uw kind mee kan fietsen? Meld hem of haar dan aan bij [email protected]. Meer informatie over de fietstoer en de exacte voorwaarden staan op www.omejoopstour.nl. Deelnemende kinderen hebben een goede fiets nodig, met goede remmen, ketting, bagagedrager en een stevige standaard. De fietsen worden vooraf gekeurd. Als er gebreken aan de fiets zijn, dan zorgt de organisatie ervoor dat dit voor de start gerepareerd wordt.

Bron en tekst: Gemeente Apeldoorn

 

Reacties