Schoonmaakhulp TSN in Apeldoorn misschien niet naar Buurtzorg

In Apeldoorn krijgen ruim 270 inwoners schoonmaakhulp van TSN. Nu TSN dreigt failliet te gaan, is er een voorstel van Buurtzorg gekomen om de cliënten en hulpen van TSN over te nemen. Daarvoor moet de gemeente voor 2016 € 40.000,- extra betalen als transitievergoeding. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten geen extra geld te gaan betalen aan Buurtzorg. Buurtzorg kan wel als aanbieder van schoonmaakhulp in Apeldoorn intekenen op de raamovereenkomst net zoals de andere aanbieders.

Verantwoordelijk wethouder Paul Blokhuis: “Buurtzorg is welkom in Apeldoorn om de schoonmaakhulp van TSN over te nemen. Daarbij gelden dan dezelfde voorwaarden als voor andere aanbieders waarmee Apeldoorn nu een contract heeft. Onze tarieven zijn met € 21,- en € 25,- in orde. Als we Buurtzorg extra geld zouden geven, zouden we ook de andere aanbieders moeten compenseren en dan hebben we het over een half miljoen euro, alleen al dit jaar. Voor dat geld is dan geen enkel huis extra schoongemaakt. Om dezelfde reden gaan ook andere grote gemeenten niet in op het bod van Buurtzorg. Er is voldoende interesse bij diverse aanbieders voor het overnemen van de schoonmaakhulp. Dus, als Buurtzorg geen interesse heeft, zal er een andere aanbieder worden gevonden om het werk bij de cliënten en de schoonmaakhulpen van TSN over te nemen. Het is erg vervelend voor de cliënten en de hulpen dat de onzekerheid nu nog voortduurt. Wij hopen dat cliënten hun eigen hulp kunnen houden maar dat kan ik niet garanderen.”

Schoonmaakhulp blijft

De gemeente gaat in overleg met de bewindvoerders van TSN nu kijken naar het vervolg. TSN heeft aangegeven tot eind april de schoonmaakhulp door te zetten. De gemeente heeft er vertrouwen in dat voor die datum een goede oplossing is gevonden zodat de cliënten niet zonder schoonmaakhulp komen te zitten.

  

 

Reacties

Cookieinstellingen