‘Zorg en ontspanning’, ouderen staan er niet alleen voor!

Foto: pixabay

Met Zorg en Ontspanning samen genieten van het leven! Er komen veel veranderingen aan in de ouderenzorg. Vereenzaming ligt op de loer.

Kaberi  Bosgoed vindt het geen goede zaak dat ouderen weinig aanspraak hebben en wil dat ouderen bij de maatschappij betrokken blijven. Samen met ouderen wil zij leuke en nuttige activiteiten ondernemen. “Daardoor kunnen ouderen nog genieten van het leven,” aldus initiatiefneemster Kaberi Bosgoed. Met Zorg en Ontspanning wil Kaberi Bosgoed het verschil gaan maken: “Mijn motto is om elke dag van het leven te genieten. Dat geldt ook voor ouderen. Door alle verandering is de kans groot dat ze weinig aanspraak hebben. Daar wil ik verandering in aanbrengen. Gewoon heel eenvoudig door er te zijn en met het helpen van praktische zaken.” Zorg en Ontspanning biedt vele activiteiten aan zoals samen koffie drinken, voorlezen, wandelen, winkelen of een museum bezoeken. Ook meegaan naar de dokter of helpen bij het invullen van formulieren vallen onder de mogelijkheden.

Onverwacht

Onverwachte situaties komen ook voor, bijvoorbeeld als één van de partners plotseling in het ziekenhuis wordt opgenomen. Als de familie bijvoorbeeld even niet kan inspringen, dan kan de oudere een beroep doen op Zorg en Ontspanning. Samen wordt gekeken wat nodig is aan activiteiten, zoals boodschappen doen, koken of naar een arts begeleiden.

Voor wie is Zorg en Ontspanning

Zorg en Ontspanning komt op verzoek van de ouderen langs, maar ook kunnen familie, vrienden en kennissen, die zelf door drukte of afstand niet in de gelegenheid zijn regelmatig bij de oudere op bezoek te gaan, Zorg en Ontspanning inschakelen.

Zorg en Ontspanning is het initiatief van Kaberi Bosgoed en begeleidt ouderen, zodat ze kunnen genieten van het leven. Meer weten over Zorg en Ontspanning? Kijk dan hier! 

Reacties

Cookieinstellingen