Mogelijk jakhals gespot op de Veluwe

Foto: Alterra Wageningen UR

Nu.nl meldt dat er mogelijk een jakhals op de Veluwe rondloopt. Hij zou op 19 februari zijn gespot met een speciale camera. Tientallen deskundigen in Europa zijn gevraagd naar hun mening over het soort dier wat op de foto’s te zien is. Van de 7 deskundigen die hebben geantwoord is de mening dat het om een jakhals gaat eensgezind!

De camera is onderdeel van een cameraval die is opgesteld naar aanleiding van een onderzoek van Wageningen Universiteit samen met Alterra. Het onderzoek gaat over terreingebruik van hoefdieren.

Het gespotte dier is geïdentificeerd als een goudjakhals of ook wel goudwolf, de jakhals komt steeds meer in de buurt van West Europa. Het menu van een jakhals bestaat uit klein wild. Als het dier mensen hoort naderen zal het zich uit de voeten maken. Daarom lopen wandelaars en fietsers geen gevaar. De onderzoekers hopen haren of uitwerpselen te vinden die kunnen bevestigen dat het inderdaad om een jakhals gaat.

Waar de jakhals zich precies ophoudt wil men niet bekendmaken. De onderzoekers zijn bang voor een verstoring van het onderzoek en de eigenaar van het terrein wil ook geen openbaarmaking van zijn locatie.

 

Reacties