Open Apeldoorns Snelschaakkampioenschap 2016

Zondagmiddag 6 maart heeft in artcafé SamSam het achttiende Open Apeldoorns Snelschaakkampioenschap plaats.

Favoriet

Tenzij net als vorig jaar snelschaakspecialist Manuel Bosboom zich aanmeldt of een andere oud-winnaar zoals Sipke Ernst, is oud-Apeldoorner en tweevoudig winnaar Merijn van Delft dit jaar opnieuw favoriet. Voorlopig heeft hij in elk geval concurrentie te duchten van teamgenoten Stefan Kuipers, Tim Lammens, Nico Zwirs en – last but not least – Thomas Beerdsen.

Open voor iedereen

Hoewel traditioneel diverse Schaakstad Apeldoorn-spelers uit zowel de interne als de externe competitie meedoen, staat het toernooi uiteraard ook open voor  ‘gewone’ clubspelers, huisschakers en jeugdspelers. De laatsten krijgen dan de kans het op te nemen tegen Apeldoorns jongste jeugdtalenten zoals Mick van Randtwijk en Casper Wouters.

Het toernooi

Het toernooi in het café aan de Van Kinsbergenstraat telt dertien ronden van vijf minuten bedenktijd per persoon per partij. Het duurt van 13.00 tot 17.30 uur. De eerste prijs is 150 euro. Er is ruimte voor maximaal 60 deelnemers. Publiek is welkom en de toegang is gratis.

Deelname

Voor de organisatie van het toernooi tekent Schaakstad Apeldoorn. Nadere informatie en de deelnemerslijst staan op http://www.schaakstad-apeldoorn.nl/html/samsam-snelschaaktoernooi.htm

Aanmelden is mogelijk via Ed van der Meulen, tel. 06-49213456, [email protected]

 

 

Reacties

Cookieinstellingen