Wielercafé met Leontien van Moorsel in Theater Orpheus

Foto: Orpheus

Op vrijdag 6 mei start de Giro d’Italia in Apeldoorn. In aanloop naar dit geweldige evenement organiseert Theater Orpheus een aantal Wielercafés om alvast goed in de stemming te komen. De volgende in de reeks is op vrijdag 11 maart.

BikeWriters Giro-Wielercafés

Een theatrale avond in een stamkroeg-setting waarin de liefde voor de koers centraal staat. Een avond vol muziek, literatuur, film en interviews. Bekende en minder bekende (oud-)renners, auteurs, muzikanten en prominenten worden geïnterviewd door wielerboekenschrijvers over het leven op en rond de fiets. Dit levert prachtige verhalen en smeuïge anekdotes op, maar ook inzichten op vervlogen koersen en een andere kijk op het heden.

De presentatie van de avond is in handen van schrijver, dichter, regisseur en journalist Bas Steman en hij wordt bijgestaan door Nynke de Jong.

Vrijdag 11 maart: “Damesnacht”

Tijdens dit Wielercafé bekijken we de schoonheid van de vrouwenkoers. Deze wordt flink onder de loep genomen door Bas en Nynke die als hoofdgast de grootste vrouwelijke renner van ons land ontvangen: Leontien van Moorsel! Ook fotografe Ilona Kamps is te gast; zij presenteert haar nieuwe boek over de enige vrouw die ooit de Giro fietste.

Het laatste Wielercafé is op zaterdag 16 april. Meer informatie over het programma die avond is te vinden op www.orpheus.nl.

Kaartverkoop

Kaarten voor de Wielercafés kosten € 17,50 per stuk en zijn verkrijgbaar via www.orpheus.nl of de theaterkassa. De theaterkassa is dagelijks telefonisch bereikbaar van 10:00 tot 22:00 uur via 055 527 03 00. De theaterkassa in Orpheus is geopend op werkdagen tussen 10:00 en 14:00 uur.

Reacties

Cookieinstellingen