Live radioprogramma met lokaal nieuws uit de regio

Foto: pixabay

De week van gezamenlijk lokaal nieuws brengen via de ether is een test voor vijf lokale omroepen in de regio Stedendriehoek. ,,Kunnen wij een gezamenlijk nieuwsprogramma brengen, vroegen wij ons af? Als de uitzending succesvol verloopt, kan dit een eerste stap betekenen richting meer samenwerking tussen de omroepen onderling”, zegt Jeroen Teelen, bestuursvoorzitter Deventer radio en televisie.

Samen met RTV Apeldoorn, RTV Voorst, B-FM en RTV Veluwezoom zendt Drtv gedurende vijf dagen, van maandag 21 tot en met vrijdag 25 maart, een live radioprogramma uit.

In de ochtenduren van 7 tot 9 worden luisteraars op de hoogte gebracht van het actuele nieuws uit de eigen regio. Het programma wordt gemaakt in de studio van RTV Apeldoorn. De vier andere lokale omroepen nemen het signaal over en zenden het uit op de eigen frequenties.

Voor kleine omroepen is het noodzakelijk om regionaal samen te werken. Jeroen Teelen: ,,Op termijn zullen er nog maar 50 tot 100 lokale omroepen in Nederland zijn. Door samenwerking te zoeken, kunnen wij de lokale journalistiek behouden. Iedere leefgemeenschap verdient eigen journalistieke aandacht, liefst op een eigen zender of anders gecombineerd met de dichtstbijzijnde ‘broer of zus’.’’

 

Reacties

Cookieinstellingen