Uploaden van films, series, boeken, muziek en games steeds moeilijker.

Foto: pixabay

Het uploaden van films, series, boeken, muziek en games wordt steeds meer aan banden gelegd. Sinds kort beschikt BREIN over een systeem waarmee men gemakkelijk kan achterhalen wie er iets heeft geüpload.

Opsporing

Stichting BREIN komt op voor de belangen van eigenaars van auteursrechten. Zij lopen inkomsten mis doordat mensen illegaal hun werk uploaden. Wie gesnapt wordt kan rekenen op een forse boete. In het afgelopen jaar liep het hoogste bedrag op tot wel 12.500 euro. Wie zich veilig waant door het gebruik van torrent sites en popcorn time komt bedrogen uit. Met het nieuwe systeem is opsporing eenvoudig geworden en kan het aantal mensen dat wordt gesnapt flink op gaan lopen.

IP nummers

Om de piraterij onaantrekkelijk te maken zet Stichting BREIN zich actief in. Er is één probleem dat massale opsporing nog in de weg staat. IP nummers moeten gekoppeld kunnen worden aan NAW gegevens. (naam, adres, woonplaats). Nederlandse internetproviders willen die niet zomaar aan Stichting Brein verstrekken. Toch heeft men in het afgelopen jaar wel een aantal personen wel kunnen achterhalen.

Mogelijk wil Stichting BREIN die medewerking via een rechter proberen af te dwingen. De rechter zal dan moeten bepalen wat het belangrijkst is, de auteursrechten of uw privacy.

Reacties

Cookieinstellingen