112

Schietpartij Houtsnijdershorst, één dode en twee gewonden

Foto: politie

In een woning aan de Houtsnijdershorst in de wijk de Maten vond vanavond rond zeven uur een schietpartij plaats. Twee mannen en een vrouw raakten daarbij gewond. De vrouw is licht gewond geraakt. Ze kon met haar kinderen naar boven vluchten. De vrouw woont in het huis samen met haar vriend en de kinderen.

Het gezin valt onder een beschermd wonen programma. Er waren grote moeilijkheden tussen de vrouw en haar ex-partner. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Daarbij is een traumahelikopter ingezet. Bij aankomst van de politie bleek dat één van de mannen inmiddels aan zijn verwondingen was overleden. De kinderen en hun moeder zijn naar een veilige plek gebracht.

De schutter is nog niet opgepakt. De politie denkt dat er een tweede dader is die buiten is gebleven. Er is met een helikopter naar de dader(s) gezocht. Ook zoekt men met speurhonden in de wijk. De wijk is afgesloten zodat de politie de ruimte heeft om te zoeken naar de daders. Mensen die naar de wijk zijn toegegaan om te kijken worden op afstand gehouden.

De politie vraagt iedereen die iets gezien of gehoord heeft of iets weet, dit aan hen door te geven. Dat kan via 0900- 8844 Wilt u dit liever anoniem doen dan kunt u bellen met: MMA(Meld Misdaad Anoniem) tel: 0800-7000 Alle manieren om met MMA in contact te komen vindt u hier.

Reacties

Cookieinstellingen