Dealen bij Omnizorg: OM eist forse straf

Foto: pixabay

Op 7 december 2015 werd een 37-jarige man uit Zwolle aangehouden. Direct na zijn ontslag uit de gevangenis pakte de man zijn oude werkzaamheden weer op door harddrugs te gaan dealen bij en om Omnizorg. De burgemeester had hem al een gebiedsverbod opgelegd die de man daarmee overtrad. Bij zijn aanhouding werd in zijn auto cocaïne, heroïne en hasj aangetroffen.

Dealen bij Omnizorg

De man zocht met opzet zijn klanten bij Omnizorg. Juist omdat deze jongeren bij Omnizorg in behandeling zijn vanwege verslavingsproblemen. Hij heeft het de jongeren die daar behandeld en begeleid worden extra moeilijk gemaakt van hun verslaving en de bijkomende problemen af te komen en ze onder druk gezet met geweld en bedreiging met geweld. Dat wordt hem door het OM (openbaar ministerie) erg kwalijk genomen.

Strafeis

Het OM heeft daarom om een flink aantal maatregelen gevraagd en wil dat de man voor 4 jaar achter de tralies verdwijnt. Andere eisen:

  • Een gebiedsverbod voor heel Apeldoorn
  • Een contactverbod voor 13 personen
  • Een voorwaardelijke straf van 6 maanden
  • Een proeftijd van 3 jaar
  • Een ontnemingsinvordering van € 236.000,- (De opbrengst van het dealen.)

Op 4 april doet de rechtbank Gelderland in Zutphen in deze zaak uitspraak. Er zijn ook medeplichtigen aangehouden, zij moeten later voor de rechter verschijnen.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen