Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart

Op 21 maart om 11.00 uur zette wethouder Paul Blokhuis de eerste ferme streep door discriminatie, het centrale thema van de Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie. Zijn voorbeeld werd door heel veel mensen gevolgd, onder andere door zijn collega Johan Kruithof die in CODA dok Zuid aan verschillende groepen 3 heeft voorgelezen uit Kikker en de Vreemdeling. In Apeldoorn is op negen verschillende locaties een letterlijke streep door discriminatie gezet, waarbij duidelijk werd dat discriminatie nog altijd – en steeds meer – voorkomt.

Zet een streep door discriminatie

Politie en het Walterbosch haakten naar aanleiding van eerdere berichtgeving over de actie ook aan waardoor in totaal op negen plekken in Apeldoorn een streep door discriminatie gezet kon worden: het gemeentehuis, Stimenz, het JIP, CODA dok Zuid, CODA Centrale Bibliotheek, Markant, jongerencentrum de Dreven, de Politie en het Walterbosch. Een mooie manier waarmee aandacht gevraagd werd voor een belangrijk onderwerp.

Discriminatiecijfers

Landelijke discriminatiecijfers 2015 bekend Ook op 21 maart werden de discriminatiecijfers bekend. In totaal zijn er 4.753 discriminatiemeldingen gedaan in Nederland bij een antidiscriminatiebureau. De meeste meldingen betroffen de grond ras (1.965). Een duidelijke teken dat de campagne zet een streep door discriminatie hard nodig is.

Reacties

Cookieinstellingen