Jaarlijkse Roefeldag Stimenz groot succes

Foto: Stimenz

Woensdagmiddag 16 maart heeft Stimenz wederom de jaarlijkse Roefeldag georganiseerd. Een groot succes, waar in totaal meer dan 500 kinderen en 100 bedrijven aan hebben deelgenomen.

Roefeldag?!

Roefelen is Vlaams voor snuffelen. Kinderen van 8 t/m 12 jaar worden op de Roefeldag in de gelegenheid gesteld om een kijkje in de keuken te nemen bij diverse bedrijven of instellingen. Op die manier krijgen zij een indruk van een bepaald beroep. Dit kan hen helpen bij het kiezen van een (vervolg)opleiding of beroep.

Op bezoek bij bedrijven

Een aantal kinderen ging op bezoek bij Stimenz, waar ze informatie kregen over Artikel 1. Hier deden ze een anti-discriminatiespel en werd hen uitgelegd wat vooroordelen zijn. Andere kinderen gingen naar de supermarkten Albert Heijn of Boni, waar ze flessen sorteerden, producten scanden, boodschappen spiegelden en mochten kijken op de kaas-afdeling. Op de bakafdeling werden lekkernijen verpakt en meegenomen voor thuis.

Er werden ook bezoekjes gebracht aan fietsenmakers, speelgoedwinkels, kappers, het waterschap en tal van andere deelnemende bedrijven. Door de inspanning van alle betrokkenen werd de Roefeldag wederom een groot succes.

Terugkerend evenement

De Roefeldag is een terugkerend evenement. Ook volgend jaar zal Stimenz de organisatie weer op zich nemen. Bedrijven of vrijwilligers die interesse hebben om mee te helpen, kunnen zich aanmelden via [email protected].

Reacties

Cookieinstellingen