9 jaar en TBS met dwangverpleging voor moeder

Foto: Pixabay

De vrouw  uit Apeldoorn die in 2013 haar kinderen ombracht is veroordeeld tot 9 jaar cel en tbs met dwangverpleging. De eis van het OM was 14 jaar cel en dwangverpleging.

Opzet bewezen

Vanwege de handelingen die de vrouw uitvoerde voor zij de kinderen met messteken om het leven bracht, oordeelde de rechtbank dat zij over de handelingen heeft nagedacht. Dat maakt dat de rechtbank vindt dat opzet bewezen is. Zelf meende zij dat de daad werd veroorzaakt door het slikken van antidepressiva. De rechtbank erkent wel haar problematiek en de wanhoop waar die toe leidde. Ze is daardoor verminderd toerekeningsvatbaar.

Schadeclaims

Schade die door de grootouders werd geclaimd kan niet worden toegekend. Wie een geliefde vermoord of gedood aantreft kan shockschade claimen. Dat is bij de grootouder niet het geval. De oma kreeg bij de voordeur uit de mond van een agent het nare nieuws te horen. De andere grootouder claimde affectieschade. Dat is (emotionele) schade die je oploopt bij het verlies van een dierbare. Helaas is een wet die de affectieschade moet regelen nog in de maak. Daarom is ook deze eis afgewezen.

 

Bron rechtspraak.nl

Reacties

Cookieinstellingen