The Passion vanavond op NPO1

Foto: EO

Het is vandaag Witte Donderdag, dat is de donderdag voorafgaand aan Goede Vrijdag. Op deze dag herdenken we het Laatste Avondmaal van Jezus en zijn apostelen.

The Passion opgevoerd in Amersfoort

Sinds 2011 wordt elk jaar op tv via een rechtstreekse uitzending vanuit een stad The Passion opgevoerd. Dit jaar is dat Amersfoort. De opzet van het evenement is te vergelijken met de opzet van het kerstverhaal  door de Zandtovenaar op het Marktplein afgelopen december.

De verteller bij The Passion is Lenette van Dongen. Acteurs die meewerken aan het evenement zijn onder andere Xander de Buisonjé, hij speelt de rol van Judas. Maria wordt gespeeld door Ellen ten Damme, Petrus door Mark van Eeuwen. Martijn Fischer speelt in de hoofdrol Jezus.

Veiligheidsmaatregelen

Vanwege de recente aanslagen zijn er meer veiligheidsmaatregelen genomen dan gebruikelijk. Ook is het script iets aangepast door een verwijzing naar de aanslagen in Brussel. Er lopen politie en particuliere beveiligers rond die worden ondersteund door alle studenten van de MBO opleiding Beveiliger niveau 2.

Vanavond vanaf 20:30 kunt u op NPO1 live meekijken met The Passion.

Meelezen kan op het live blog van http://amersfoort.nieuws.nl/nieuws/6641/vandaag-is-the-passion-liveblog/

Reacties

Cookieinstellingen