Het Cultureel Café “D’Italia” op 5 april in de Rabobankzaal

Foto: pixabay

40 Anni bestaat het Cultureel Café dit jaar en dat gaan we vieren! Met de Giro in aantocht gaan we deze laatste Cultureel Café avond van het seizoen Italiaans festeggiare.

Vieren met Heleen van den Berg

Dinsdag 5 april om 20.00 uur branden we los met Heleen van den Berg, zangeres en zanglerares uit Apeldoorn. Pas op latere leeftijd begon zij te zingen, maar zij heeft ondertussen een uitgebreid repertoire, waaronder werken van Mendelssohn, Mozart, Dvorak en Rossini.
Met begeleiding van pianiste Karin Volmer zal ze vanavond operastukken laten horen.

MTB kampioen Patrick Smit

Het volgende onderdeel wordt ingevuld door fietsen, waar het in de Giro gaat om hard fietsen laat voormalig Nederlands kampioen MTB Patrick Smit zien wat er zoal mogelijk is met een mountainbike. Stunts, precisie, hij trekt alles uit de kast!

Apeldoorns popkoor

Heerlijk meezingen of lekker luisteren bij het Apeldoorns popkoor onder leiding van Reitse Giesbers. Zij zingen covers en eigen nummers, Nederlands- en Engelstalig. Classics van vroeger en de hits van nu soms in een origineel jasje. De circa 40 koorleden treden af en toe op, zoals nu voor u!

In de pauze is er tijd voor een hapje en drankje Italiaanse stijl.

SPMA

Na de pauze komen leraren van de SPMA muziek ten gehore brengen. Als (particuliere) docenten geven zij les maar laten soms ook zelf horen dat muziek mooi is om te spelen en om naar te luisteren.

De programmeur van Orpheus neemt ons mee langs de komende voorstellingen van cabaret via musical naar toneel en klassieke muziek. Ongelooflijk veelzijdig is de agenda voor de komende weken.

Reneé van Bavel

De afsluiter van vanavond is Renée van Bavel, een zangeres en pianiste die bekendheid kreeg door haar duet met Thé Lau. Het lied “Wat neem je mee als je niet weet waar je heen gaat” zong ze voor een Syrische vluchteling maar werd daarna gevraagd door de Koninklijke Landmacht Fanfare Bereden Wapens om met hen op te treden.
De programmaonderdelen staan vast maar de volgorde kan licht verschillen met bovenstaande.
Wij hopen u van harte te mogen ontmoeten in het Cultureel Café, 5 april om 20.00 uur in de Rabobankzaal van Schouwburg Orpheus.

Reacties