Informatieavond sportvoeding en inspanningstesten

Foto: SportEyes

Op donderdag 14 april organiseren Sporteyes en de firma Rosiir een informatieavond voor sporters in de Wielerhub Chasse Patate aan de Stationstraat 124 in Apeldoorn. Tijdens deze avond komt het onderwerp sportvoeding aan bod en vervolgens wordt er ingegaan op hoe men zelfstandig inspanningstesten kan uitvoeren met de BSXinsight.

Juiste voeding en hydratatie

Wanneer de trainingsarbeid omhoog gaat en je trainingsuren langer en intensiever worden dan zal dit veel energie van het lichaam vragen. De juiste (sport)voeding op het juiste moment en hydratatie tijdens het trainen, maar ook tijdens het herstel, kunnen een belangrijke rol spelen bij de prestaties en het sportplezier.

Meer over sport en voeding

Wanneer jij één van die sporters bent die een duidelijk beeld wil krijgen van gezonde voeding en sporten dan is deze avond bij uitstek geschikt om bij te wonen. De informatie zal worden aangereikt door Diëtiste Rosella Berghuis van Diëtistenpraktijk Berghuis. De avond is gericht op de beginnende en gevorderde sporter die meer wil weten over sport & voeding.

BSXinsight

Na een korte pauze zal Nicky Gieskens de mogelijkheden introduceren om zelf inspanningstesten af te nemen. Met de nieuwe ontwikkelingen in sportartikelen is het mogelijk om via de BSXinsight je eigen inspanningstest af te nemen met optische lactaatmeting. Daaraan toegevoegd zal er een uitleg volgen over de Wahoo Kickr met de bijbehorende mogelijkheden om deze in te zetten als fietstrainer voor thuis of op locatie.

De avond start om 19:00 uur en de toegang is gratis. De eerste twee consumpties worden aangeboden door de organisatie. Je kunt je aanmelden via [email protected] via de facebookpagina van de Wielerhub, maar het kan ook hier.

 

Reacties

Cookieinstellingen