Zevenhuizen: Inbraakpreventie via WhatsApp

Foto: pixabay

Sinds kort is er een groep bewoners uit Zevenhuizen gestart met WhatsApp-groepen in de wijken Sprenkelaar, De Mheen, Sluisoord en Anklaar. Buurtbewoners vinden het belangrijk zelf een bijdrage te leveren aan de veiligheid in hun eigen buurt.

Ze kwamen op het idee voor de WhatsApp-groepen na een inbraakpreventieavond met ex-inbreker Evert Jansen en een vervolgavond georganiseerd door gemeente Apeldoorn, politie en Stimenz.

Waarom een WhatsApp-groep?

Na een inbraak, diefstal, collecteren zonder vergunning of een ander incident blijkt vaak dat buurtbewoners vooraf wel iets opvallends hebben gezien, maar geen actie durfden te ondernemen of dachten dat het toch niets was.

Een WhatsApp-groep is bedoeld om buurtgenoten elkaar te laten te informeren over verdachte situaties. Hiermee kunnen zij samen alert zijn op incidenten en criminelen belemmeren in het uitvoeren van hun plannen.

Hoe werkt het?

Voor dit initiatief is in Zevenhuizen een regiegroep opgezet. Die heeft Zevenhuizen in vier buurten verdeeld. Per buurt wordt een WhatsApp-groep ingericht. Iedere WhatsApp-groep bestaat dus uit de aangesloten bewoners van een buurt en de leden van de regiegroep.

Meedoen?

Bent u minimaal 18 jaar en geïnteresseerd, meldt u dan aan op de besloten Facebookpagina: WhatsApp Buurtpreventie wijk Zevenhuizen Apeldoorn. Wilt u zich direct aanmelden, stuur dan voor- en achternaam, adres, (mobiel) telefoonnummer en e-mailadres naar: [email protected].

Reacties

Cookieinstellingen