Boekpresentatie: ‘Van Godsdienaar tot Wetsdienaar’ tijdens open dag Politieacademie

Foto: geheugen van Nederland

Op 23 april 2016 is er een open dag in de Politieacademie aan de Arnhemseweg, tijdens de open dag vindt er de presentatie plaats van het boek: ‘Van Godsdienaar tot Wetsdienaar’.

Kleinseminarie

Het seminarie aan de Arnhemseweg bestaat 80 jaar en werd ooit opgericht om jongens voor te bereiden op de priesteropleiding. De school was vooral bedoeld voor jongens in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Naast de dagelijkse (verplichte) kerkgang werd er op een seminarie vooral onderwezen in Nederlands, Frans, Grieks, Latijn, wijsbegeerte, wiskunde, aardrijkskunde en geschiedenis.Naast school was een kleinseminarie ook vaak een internaat. In de tweede helft van de twintigste eeuw nam het aantal internaten sterk af. Veel kleinseminaries werden middelbare scholen.

‘Van Godsdienaar tot Wetsdienaar’

Op 6 september 2010 werd de Concernlocatie (politieacademie) geopend door Koningin Beatrix. Vier mannen van Faxilitaire Services, Adrie, Jaap, Arie en Eddy houden de geschiedenis van het gebouw levend. Deze ‘vrienden’ van het gebouw presenteren op de open dag met trots het boek: ‘Van Godsdienaar tot Wetsdienaar’. Het boek is dan te koop voor € 14,95 Wie niet in de gelegenheid is het boek op die dag aan te schaffen kan deze vanaf 23 april ook bestellen via de webshop. Dankzij de medewerking van de Politieacademie zijn de verzendkosten maar € 1,- !

Wie de website: ‘Vrienden van het Klein Seminarie’ (Apeldoorn) bezoekt, vindt een indrukwekkende verzameling verhalen, kaarten, documenten, foto’s, films en geschiedenis!

Op de hoogte blijven van recente aanwinsten en ontwikkelingen kan via Facebook! Heeft u zelf een interessante aanvulling in de vorm van een verhaal, document, foto et cetera, dan kunt u contact opnemen met: [email protected] De organisatie ziet uw bedrage met belangstelling tegemoet!

Waar en wanneer:

Datum: 23 april 2016

Tijden: 11:00 – 15:00 uur

Adres: Arnhemseweg 348 Apeldoorn

 

Reacties

Cookieinstellingen