Giro Unico sportoriëntatiedag geslaagd festijn

Zondag 10 April heeft de sportoriëntatie dag Bijzondere Sporten voor Unieke mensen plaatsgevonden in het Omnisport te Apeldoorn.

De dag werd afgetrapt met de Giro Unico Apeldoorn. Fietsers met –en zonder beperking, op tandems, speciale fietsen, roze fietsen en gewone fietsen, gehuld in roze shirts maakten een fietstocht onder leiding van wethouder Kruithof vanaf het Marktplein naar het Omnisport, waar de officiële opening plaats vond van de sportdag Bijzonder Sporten voor Unieke Mensen.

Giro Unico en clinics

De sportdag werd geopend door een spectaculair breakdance optreden van De Klup. Na een welkomstwoord van wethouder Kruithof en van de heer Markink, gedeputeerde van de provincie Gelderland was iedereen vrij om te kijken en mee te doen op zijn/haar eigen manier bij de verschillende aanbieders. Verspreid over de 3 verschillende hallen waar de clinics gehouden werden stonden kraampjes en tafels met informatie over de verenigingen of organisaties waar een ieder informatie bij kon inwinnen. Ook was het mogelijk om de Giro-tijdrit te fietsen in het Omnisport, met dank aan de Wielerhub voor het beschikbaar stellen van de Giro-tijdrit beelden en Bewegen bij Buitenhuis voor het beschikbaar stellen van een aantal spinningfietsen hiervoor.

We kunnen terugkijken op een leuke, gezellige, sportieve dag met veel vrolijke mensen. Onze dank gaat uit naar de vele enthousiaste vrijwilligers en bezoekers! Tot volgend jaar!

Voor meer informatie over het aangepast sporten in de regio Stedendriehoek, kunt u contact opnemen met de regiocoördinator Simone Mouw, [email protected]

Reacties