Vluchtelingen klaar voor Koningsdag

Syrische Vluchtelingen uit Apeldoorn zijn helemaal klaar voor Koningsdag. Deze vluchtelingen hebben net een verblijfsvergunning en hebben Nederlandse taalles bij VluchtelingenWerk in Apeldoorn.

Pittig

Pittig zijn de lessen, in record tempo moeten zij de taal meester worden. Wie de lessen afsluit moet zich kunnen redden en is op de hoogte van een stuk geschiedenis, rechten, plichten en gewoonten. De docenten sluiten aan bij de niveaus van de cliënten en het is de ervaring dat de vluchtelingen zich er met enthousiasme op storten. Want: onder de knie krijgen zullen ze het! De klassenassistenten, vrijwilligers, worden met de neus op de feiten gedrukt: zó lastig is ons Nederlands, dubbele of zelfs een meervoud aan betekenissen en de uitzondering op de uitzondering die weer een uitzondering is op: et cetera….. Gelukkig is er ook plaats voor humor, tussen de zorgen door wordt er toch heel wat afgelachen!

Klaar voor Koningsdag

De laatste taalles voor de vakantie ging over Koningsdag. Zij hebben geleerd over onze monarchie, ons koningspaar en Koningsdag. Aan het einde van de les hebben zij zich helemaal aangekleed voor Koningsdag. Het was feest! Ze hebben er zin in!

 

Reacties

Cookieinstellingen