Spraakmakende Dag van de Duurzaamheid Apeldoorn 2016

Het organisatieteam van de Dag van de Duurzaamheid Apeldoorn heeft dit jaar grote ambities. De centrale manifestatie vindt deze keer plaats op vrijdag 7 oktober 2016 op het Zwitsalterrein. Maar daar blijft het niet bij!

Deze keer heeft Apeldoorn maar liefst haar eigen WEEK van de Duurzaamheid. Andere organisaties haken dit jaar aan, met het organiseren van talloze evenementen en activiteiten. Denk daarbij aan films, conferenties, kijkjes achter de schermen, lesprogramma’s, workshops en nog veel meer. De aftrap is op dierendag (4 oktober) en de week wordt afgesloten op de Dag van de Duurzaamheid zelf (maandag 10 oktober).

Doe mee!

Een aantal deelnemers aan deze Week van de Duurzaamheid is al bekend, zoals Apenheul, Gigant, kinderboerderijen en basisscholen. De organisatie van de manifestatie op het Zwitsalterrein doet een dringend beroep op ondernemers en organisaties om aan te haken bij de evenementen. Hoe meer deelnemers, hoe groter de impact. Er zijn veel mogelijkheden om bij te dragen aan de Week van de Duurzaamheid. Een stand op Zwitsal op 7 oktober, of een eigen evenement tussen 4 en 10 oktober. Een sponsorbijdrage is ook bijzonder welkom, in financiële, materiële of praktische zin. Elke vorm van deelname heeft zo zijn eigen voordelen, uiteraard gepaard met flink wat publiciteit. Er staat een enthousiast team paraat om te helpen met het uitwerken van een plan, het bedenken van een passende activiteit of de manier van presenteren.

Thema biomimicry: wat kunnen we leren van dieren?

Welke ingenieuze methodes hanteren dieren  en wat kunnen wij daarvan nabootsen en/of benutten? Denk bijvoorbeeld aan het bestuderen van de vorm van een vogel en zijn vleugels, om gestroomlijnde en dus energiezuinige vliegtuigen te bouwen. Of op welke manier een reptiel zijn temperatuur regelt. De manifestatie op 7 oktober daagt de deelnemers uit tot een flinke dosis creativiteit rondom het thema, waarbij zij zich op een interessante en interactieve manier kunnen presenteren. Het speelse en educatieve middagprogramma zal vooral gericht zijn op kinderen in de basisschoolleeftijd en hun (groot)ouders. In de avond zijn er activiteiten voor de wat oudere jeugd en volwassenen.

Week van de Duurzaamheid:  4-10 oktober 2016 (diverse locaties in heel Apeldoorn)

Dag van de Duurzaamheid Zwitsal: 7 oktober 2016, Vlijtseweg Apeldoorn, 15-21 uur. Toegang gratis.

Contact: [email protected]

Website: www.duurzaam-apeldoorn.nl

Facebook: www.facebook.com/DuurzaamApeldoorn

Over Urgenda’s Dag van de Duurzaamheid

Stichting Urgenda organiseert jaarlijks op 10 oktober (10/10) landelijk de Dag van de Duurzaamheid. Het doel van deze dag is om duurzaamheid op een positieve manier onder de aandacht te brengen. In het hele land haken organisatieteams aan met evenementen die volledig in het teken staan van duurzaamheid, veelal met een eigen thema. Ook in Apeldoorn is een team van vrijwilligers actief, onder de paraplu van stichting EnergieFabriek Apeldoorn (EFA). Voor het derde opeenvolgende jaar wordt de Dag van de Duurzaamheid georganiseerd op het Zwitsalterrein. Voorgaande edities hadden als thema “Is je poep goud waard?” (Nieuwe sanitatie, 2014) en “Word je rijk van rommel?” (Circulaire economie, 2015).

Reacties

Cookieinstellingen