Eerste dag Giro d’Italia ploegenpresentatie

De sfeer in het centrum en bij de ploegenpresentatie op het Marktplaats was ronduit gemoedelijk te noemen. De route van het station naar het Marktplein was dankzij de breisters van de breiclub van de Wielerhub goed gemarkeerd. De vrolijke noten tussen de breisels vormen een weerspiegeling van het gezellige sfeertje in de Wielerhub.

Supporters

Langs de aanlooproutes naar het Markplein zijn diverse koek en zopiepunten te vinden. Wie er niet in slaagt spekkie naar z’n bekkie te vinden kent slechts een zeer beperkt dieet. Op straat hoor je diverse talen om je heen. Er zijn zelfs wielerfans uit Australië! Twee fans van Songezo Jim, de eerste zwarte Zuid-Afrikaan in een WorldTourrit, houden voor hun held een spandoek (vlag) in de lucht. Een mevrouw heeft alles waar Nederland voor staat in haar kleding gestopt, kaas, klompen, Delfts Blauw, een koe, je weet niet waar je kijken moet!

Ploegenpresentatie

Wat opvalt is de rust die iedereen uitstraalt. Beveiliging, renners, bobo’s, technici en publiek, niemand heeft haast en niemand is haantje de voorste. Aangeschoten jongelui groeten goedgemutst iedereen op straat en voor de kleintjes doet iedereen voor zover het gaat toch even een stapje opzij.

De kinderen die met de rondemissen het podium op mogen zijn zichtbaar onder de indruk van het hele gebeuren en de enorme mensenmassa. Het publiek langs het podium is onder de indruk van de rondemissen. Anderen kijken met ontzag naar de hakken waarmee de dames breukvrij de helling weer mee af weten te komen.

Een groot feest

Feest, de presentatie was een feest en daarna kon men elders in het centrum verder feesten. Als de sfeer op de tweede dag net zo is als bij de ploegenpresentatie dan belooft het een tweede, fantastische dag te worden, Apeldoorn waardig!

Tips:

Ga met de fiets of te voet!

Er rijdt geen bus vandaag in de wijken Anklaar, Berg en Bos, Kerschoten, De Mheen, Osseveld, Sprenkelaar, Zuidbroek en De Vlijt.

De volgende stadslijnen rijden vandaag de hele dag niet: 5, 9, 10, 11, 15, 16 en 17

Vergeet de zonnebrandcrème niet!

Houdt drinken bij de hand!

Maar vooral: GENIET!

Reacties