Wat is er tijdens de Pinksterdagen allemaal te doen?

Meiboom
Foto: Pixabay

We hoeven ons niet te vervelen met de Pinksterdagen! Lui onderuitgezakt met de neus in een mooi boek of gaan we iets ondernemen? Het weer zit niet echt mee, we hebben genoten van een heerlijke week maar nu hebben we te maken met een weerdipje! De temperatuur komt waarschijnlijk niet boven de 14 graden uit om vanaf dinsdag weer langzaam op te lopen!

Pinksterdagen

Gezinsactiviteiten zijn er volop! U kunt beide Pinksterdagen in het Zuiderpark terecht voor Springtime en Brapop.

Genieten van een heerlijke lunch in een stoomtrein? Dat kan door te reserveren via de kaartjeswinkel. Meer lezen doet u hier!

Wilt u de natuur in en met uw kind(eren) een spannend avontuur beleven? Reserveer een iPad om samen in het Park de Hoge Veluwe Het Mysterie van het Nooit Gebouwde Museum te ontrafelen!

Toe aan een heerlijke wandeling? In het kroondomein achter Paleis het Loo kunt u tot en met dinsdag 31 mei nog wandelen bij het 15e eeuwse Jachtslot Het Oude Loo. Dit terrein is slechts 2 maanden per jaar toegankelijk. Geniet van het jachtslot, de prachtige bloeiende Azalea’s, de Rododendrons, de beeldenvijver en het doolhof. U betaalt alleen de entree van het kroondomein!

Eerste Pinksterdag

Avontuurlijke zielen kunnen meedoen met de 3e Lions Pinksterrally, een puzzelrit voor het goede doel, georganiseerd door Lionsclub Apeldoorn De Colonnade. Meer lezen en inschrijven kan hier!

Sportievelingen schrijven zich in voor de Cityrun Apeldoorn. Alweer de tweede editie door hartje Apeldoorn. Meer lezen over de run, de afterparty en het inschrijven kan hier!

In Wenum worden de Nationale Molendagen gevierd met allerlei activiteiten rondom het thema ‘Molen’. Meedoen is voor jong en oud. Voor sommige activiteiten wordt een klein prijsje berekend. Meer informatie vindt u hier!

Lekker neuzen en schatgraven op de mega kofferbakverkoop in Lieren! U vindt de kofferbakverkoop bij camping De Bosgraaf in Lieren Kanaalzuid 444

Bezoek de Open tuin en atelier van Martha Waijop, beeldend kunstenaar.  Meer lezen en contactgegevens vindt u hier!

In plaats van naar de kerk op de hei luisteren naar een hagenpreek? Dat kan in Hoenderloo! Klik hier!

Tweede Pinksterdag

In het centrum zijn deze dag weer de mooiste Harley’s te bewonderen. Op het programma staan o.a. diverse optredens en de prijsuitreiking van de Bike-verkiezingen. U leest er hier alles over.

Die hards melden zich aan voor een stevige Pinksterwandeling van ongeveer 18 kilometer. De tocht begint in de omgeving Loenen. Meer informatie en aanmelden via deze link!

Nog niet genoeg gehad van The Nature Game en in voor een mooie roofvogelshow? Doorwandelen naar de Picknickweide en Reinier de valkenier vertelt u alles over het jagen met roofvogels, jachttechnieken (van de vogels) en de verschillende soorten roofvogels. Voor meer informatie, tijden et cetera kijkt u hier! N.B. Deze show wordt u gratis aangeboden. U betaalt alleen de entree van het park De Hoge Veluwe.

Koukleumen kunnen voor een vlooienmarkt terecht in de Americahal.  Voor een klein prijsje mag u naar binnen om zich te laten verleiden tot de aankoop van uw leven! U leest er hier meer over!

Tweede Pinksterdag is ook de (landelijke) Dag van het Kasteel, leer keizerin Sissi beter kennen in goede en slechte tijden of bezoek de presentatie: ‘Bloemenpaleis Het Loo, de tuin aangelegd en omgespit’ Geniet van de pracht van het kasteel. Van 8 januari 2018 tot medio 2021 is het paleis gesloten wegens renovatie en uitbreiding!

Don Bosco houdt haar jaarlijkse rommelmarkt, bezoek het terrein aan de Pomphulweg Hoog Soeren en steun op deze wijze de Don Bosco jeugdkampen. De markt duurt van 10.30 uur tot 16.00 uur en vindt plaats rondom de oude stal en de Kampschuur. Er is ook ruimte voor een hapje en een drankje! Meer over Don Bosco vindt u hier!

Wandel met een bijzondere rondleiding door het centrum van Apeldoorn en verbaas u over de fraaie sporen die de familie Wegerif heeft achtergelaten. Meer informatie en aanmelden kan via deze pagina!

Tips voor activiteiten in de omgeving:

Beide Pinksterdagen: Vaassen http://www.depurepinksterfair.nl/

Tweede Pinksterdag: Kootwijk: http://www.paardplezier.nl/

Tweede Pinksterdag Garderen: http://zandsculpturen.nl/

Reacties

Cookieinstellingen