Cursus Eerste Hulp aan baby’s en kinderen

Foto: pixabay

Jaarlijks komen gemiddeld 140.000 kinderen terecht op de Spoedeisende Hulp. Dat zijn de cijfers over de ongelukjes die thuis gebeuren! Voor pedagogisch medewerkers en gastouders is het verplicht een EHBO diploma te hebben en er voor te zorgen dat hun kennis actueel blijft. Maar weet u als ouder wat u moet doen als uw kind een ongelukje overkomt?

Cursus Eerste Hulp aan baby’s en kinderen

Er worden in het hele land door diverse aanbieders cursussen ‘ Eerste Hulp aan baby’s en kinderen ’ georganiseerd. Het Rode Kruis heeft ze in hun shop voor u op een rijtje gezet. In de link moet u alleen nog even uw woonplaats opgeven om te zien waar en wanneer ze worden gegeven! Alle vermelde cursussen duren één hele dag van 09:00 tot 17:00 uur en per cursusdag zijn 15 plaatsen beschikbaar.

Behalve de letsels die bij iedereen kunnen voorkomen worden ook letsels, symptomen en gebeurtenissen besproken en behandeld die voornamelijk bij kinderen plaatsvinden zoals de koortsstuip, tand door de lip, vinger tussen de deur of bijvoorbeeld het voorwerp in neus of oor.

Wat kunt u verwachten van de cursus?

  • Oefenen van EHBO vaardigheden
  • Reanimeren en gebruik van AED
  • Certificaat
  • EHBO boek

Vergoeding door zorgverzekeraar

De kosten liggen tussen de 110 en 120 euro. Dit hoeft geen probleem te zijn omdat veel zorgverzekeraars een dergelijke cursus geheel of gedeeltelijk vergoeden. Zij vallen onder wat wordt genoemd: preventiecursussen. Het Rode Kruis heeft al keurig voor u op een rijtje gezet in hoeverre de verzekeraars dit vergoeden, u kunt het hier nalezen!

Op 11 en 25 juni vinden de eerst volgende cursussen plaats!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen