112

Pas op: insluipingen in Zuid nemen weer toe

Foto: pixabay

Wijkagent Petra van Doorn meldt op twitter dat er in Zuid de laatste tijd weer de nodige insluipingen zijn gepleegd!

Deze tweets: hier en hier, maken duidelijk dat we opnieuw kritisch naar eigen gedrag moeten kijken! Weet wat je kunt doen om insluipingen zoveel mogelijk tegen te gaan!

Insluipingen

De insluipingen kunnen betrekkelijk eenvoudig plaatsvinden als er bijvoorbeeld gehengeld kan worden door de brievenbus. Bij deze methode maakt men gebruik van bijvoorbeeld een ijzeren kleerhanger, daarmee kan een slot worden opengetrokken. Sommige mensen maken het inbrekers nog gemakkelijker, zij hangen een touwtje via de brievenbus naar buiten voor de kinderen.

De achterdeur niet op slot doen is ook voor een bepaald slag mensen een uitnodiging om ‘ongevraagd’ uw huis te betreden. Als u niet in dezelfde ruimte aanwezig bent is een insluiping zo gebeurd!

Witte voetjes actie

Op gezette tijden voert de politie, om de mensen wakker te schudden en zich bewust te maken van de gevaren, een zogenaamde ‘witte voetjes’ actie uit. Tijdens een dergelijke actie controleren agenten in burger schuur- garage- en achterdeuren maar checkt ook de nodige fietsen en gereedschappen die daarbij onder handbereik komen! De agenten laten bij elke niet afgesloten schuur, garage of deur een flyer achter in de vorm van een voetafdruk!

Tips:

  • Sluit al uw deuren met een slot af;
  • Bevestig sloten daar waar nog geen slot voorhanden is;
  • Bij vertrek uit een woning de deur op slot draaien om hengelen onmogelijk te maken;
  • Schaf een anti hengelplaat voor de brievenbus aan;
  • Waarschuw 112 als er vreemden in tuinen lopen of aan deuren morrelen, ook bij garageboxen;
  • Haal de accu van de elektrische fiets als u hem niet gebruikt.

Zorg voor tijdverlies

Garanderen dat er niet wordt ingebroken na allerlei genomen maatregelen kan niemand. U kunt het inbrekers wel heel moeilijk maken. Ook eenvoudige sloten helpen bijvoorbeeld bij het voorkomen van diefstal. Het gaat inbrekers erom op snelle wijze veel winst binnen te halen. Elke maatregel levert voor een inbreker tijdverlies op en een grotere kans gezien te worden!

Reacties

Cookieinstellingen