Flitspalen in Apeldoorn, hoe vaak worden we geflitst

Digitale flitspaal
Foto: digitale flitspaal Wikimedia Maurits90

Flitspalen, we hebben er nogal wat staan in Nederland. In Apeldoorn valt het reuze mee. Van de in totaal 600 flitspalen staan er slechts 2 binnen de grenzen van Apeldoorn.

Flitspalen in Apeldoorn

Binnen de stad Apeldoorn vinden we één van de twee op de Jachtlaan ter hoogte van perceel 93. Deze flitspaal signaleert te hoge snelheden. Er zijn door registratie van deze paal in 2015 15323 snelheidsboetes uitgedeeld.

De andere paal staat op de N345 en registreert ook op snelheid. Deze paal was in 2015 goed voor 10839 boetes.

Landelijk zijn de door flitspalen gemaakte kiekjes in 2015 goed geweest voor 3,5 miljoen boetes voor het rijden door rood licht en overtredingen van de maximale snelheid. Gemiddeld moet voor een boete € 60,- betaald worden.

Prijskaartje overtredingen

Maar hoe groot is je financiële schade als je gesnapt wordt op het door rood rijden of een snelheidsovertreding? Een snelle inspectie op internet leert dat het rijden door rood licht je portemonnee met maar liefst  € 230 lichter maakt. De boetes voor het overschrijden van de maximale snelheid hangen af van je snelheid en waar je de overtreding begaat maar kunnen fors oplopen tot wel € 400!

Bron: RTL Nieuws

Reacties

Cookieinstellingen