Kentalis ontwikkelt app voor TOS check

Foto: pixabay

Maak jij je zorgen over de taal- spraakontwikkeling van je kind? Niets zo vervelend als de twijfels die je kan hebben als ouder of alles met je kindje wel  in orde is! Je bezoekt netjes het consultatiebureau en je weet niet zeker of je nou die overbezorgde ouder bent of je wilt niet lastig zijn omdat ‘het vast niks is’.

Voor iedereen die zich zorgen maakt over de taal- spraakontwikkeling van zijn kind heeft Kentalis een app ontwikkeld waarmee je een eerste check kunt doen op TOS, zoals taalontwikkelingsstoornis officieel heet.

TOS check als je je zorgen maakt

Taal is erg belangrijk en je komt het in allerlei vormen overal tegen, spraak, horen (luisteren), lezen et cetera. Wie er vroeg bij is kan mogelijk grote ontwikkelingsproblemen, leerproblemen of leerachterstanden op latere leeftijd voorkomen.

De test is ontwikkeld voor jonge kinderen van 1 tot 7 jaar en is bedoeld voor professionals en ouders en geeft aan of verder, uitgebreid onderzoek nodig is. Daarmee kan je je zorgen uiten bij de huisarts of consultatiebureau-arts.

Je kunt de app gratis downloaden via deze pagina van Kentalis.

Reacties

Cookieinstellingen