Glutenvrij genieten met TheFreeFromShop

Foto: pixabay

Jak, glutenvrij, vast heel erg smakeloos en waarom zou je eten zonder gluten?

Mensen die uit noodzaak glutenvrij zijn kunnen dat haarfijn uitleggen: omdat zij letterlijk ziek worden van gluten. Het slijmvlies van hun dunne darm wordt door de gluten ernstig beschadigd. Net als bij andere aandoeningen heeft iedereen die uit noodzaak glutenvrij is die klachten in meer of mindere mate. Op deze website wordt het allemaal haarfijn en veel beter dan wij het kunnen, uitgelegd.

Voor de omgeving is het lastig, je ziet niet veel en hoe kan je nou ziek worden van eten dus in hoeverre bèn je dan ziek? Voor iemand met Coeliakie kan één broodkruimel met een verdwaalde gluut erin echter al heel vervelende gevolgen hebben. Net zo snel dus als bij het hebben van een pinda-allergie. Spontaan zoenen met je vriendje is ook bij beide allergieën een prima gelegenheid om ernstige klachten te krijgen. Opletten met eten dus! Altijd! Nou ja, bijna dan!

Glutenvrij met Frank en Vrij

Op zondag 29 mei vind het Frank en Vrij festival plaats. Dit feest is helemaal glutenvrij dus dat wordt genieten van allerlei overheerlijke foodie en wat er verder aangeboden wordt! Op de website van het festival pochen ze met de enige echte glutenvrije winkel in Amsterdam. Logisch, het festival wordt dáár gehouden. Wij hebben er echter ook één, en wat je van ver haalt is normaal heul erg lekker, maar waarom éénmalig helemaal uit Amsterdam allerlei heerlijkheden naar Apeldoorn slepen als je dagelijks in je eigen woonplaats terecht kan? Bovendien is ‘die van ons’ de grootste van het land.

TheFreeFromShop

Aan de Soerenseweg 22 vindt u de TheFreeFromShop. Het mooie van deze winkel is, dat alle producten gegarandeerd glutenvrij zijn maar, er zijn ook vele producten die voor mensen met andere aandoeningen een uitkomst zijn. Op de kaartjes bij de producten staat aangegeven of het product tarwe(gluten)vrij, sojavrij, lactosevrij enzovoorts is…. Goede reden om eens de fiets te pakken en blij te worden van het assortiment.

Alvast gluren kan ook!

In de winkel staan ook verse producten en het is mogelijk om taarten te bestellen. Daarvoor kunt u hier lezen hoe het werkt en wat er mogelijk is. TheFreeFromShop is afhaalpunt voor taarten! Ander lekkers zoals krentebollen, croissantjes e.d. hoeft u niet eens te bestellen. U kunt ze gewoon in de winkel kopen. Hier kunt u zien hoe Joop Siervogel de lekkerste taarten maakt.

Even niet in de gelegenheid naar te winkel te gaan? Er is ook een webshop waar u een keuze kunt maken uit meer dan 1500 glutenvrije (houdbare) producten!

Alles op een rijtje:

TheFreeFromShop
Soerenseweg 22 Apeldoorn

tel: 055 5212497
[email protected]

Openingstijden:

  • Dinsdag:10.00 – 17.30 uur
  • Woensdag:10.00 – 17.30 uur
  • Donderdag:10.00 – 17.30 uur
  • Vrijdag: 10.00 – 17.30 uur
  • Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur

Op de hoogte blijven van de laatste (glutenvrije) nieuwtjes en producten kan ook, u kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief via de knop op de contactpagina.

 

Reacties

Cookieinstellingen