Wethouder Blokhuis bij diploma-uitreiking Opstap

Foto: Stimenz

Wethouder Paul Blokhuis reikt woensdag 25 mei diploma’s uit aan 25 kinderen die met hun ouders het leer- en spelprogramma Opstap succesvol hebben afgerond.

Dit diploma is de kroon op de inspanningen van de vier-, vijf-, zesjarigen en hun ouders: zij hebben twee jaar lang wekelijks, spelenderwijs, taal- en rekenoefeningen gedaan om schoolprestaties te verbeteren en onderwijskansen te vergroten. Zoals elk jaar zorgen de kinderen voor een verrassingsact tijdens de feestelijke bijeenkomst.

Leer- en spelprogramma Opstap

Leer- en spelprogramma Opstap bereidt kinderen voor op groep 3 met behulp van speciaal ontwikkeld lesmateriaal, groepsbijeenkomsten en individuele begeleiding bij gezinnen thuis. Met resultaat: Onderzoek van de Universiteit Utrecht toont aan dat kinderen uit allochtone gezinnen het dankzij Opstap beter doen op school; ze blijven minder vaak zitten dan niet-deelnemende kinderen met een vergelijkbare achtergrond. Ook worden ouders betrokken bij de school van hun kind(eren) en maken zij kennis met allerlei aspecten van de Nederlandse samenleving. De effecten van Opstap strekken dus verder dan alleen het deelnemende kind; ze zijn voelbaar in het hele gezin.

Verankerd in Apeldoorn

Opstap is goed verankerd in de Apeldoornse samenleving. Stimenz biedt dit programma sinds 1991 met veel succes aan. Fatma Yildrim, deelnemer van het eerste uur en succesvol bestuurder: “Ik weet nog goed dat ik op het podium mijn diploma mocht ophalen. Dat was voor mij heel spannend, maar toch was ik ook trots. Het heeft ons als gezin veel gebracht.”

 

 

Reacties

Cookieinstellingen