LOOLAAN GALERIE opent haar deuren

De  stichting Ateliers Apeldoorn, waarin een groot aantal plaatselijke kunstenaars zich al tientallen jaren hebben verenigd, verhuist met de galerie naar een nieuwe locatie. Na 15 jaar met de Weekend Galerie aan de Loolaan 49 te hebben gezeten, heeft de stichting een nieuwe huisvesting gevonden aan de Loolaan 31A. Wel bijzonder, niet ver van het oude adres. Iets dichter zelfs bij de stad.

Loolaan Galerie

In de winkelgalerij onder de Loolaanflat, recht tegenover de Grote Kerk, opent de stichting een nieuwe galerie. Dat gebeurt op zaterdag 28 mei, ‘s middags om 16.00 uur. Wethouder Detlev Cziesso, verantwoordelijk voor de kunst, zal de officiële opening verrichten. Tegelijk wordt ook een nieuwe naam in gebruik genomen. De galerie van de stichting Ateliers Apeldoorn heet voortaan de Loolaan Galerie.

Feestelijke opening

Tijdens de opening van de nieuwe galerie wordt overigens een vierluik aan heuglijke feiten gevierd. Om te beginnen is er de ingebruikname van de Loolaan Galerie. Daarnaast presenteert de stichting Ateliers Apeldoorn het nieuwe seizoensprogramma en wordt ook de eerste expositie van het seizoen feestelijk geopend. En last but not least wordt de voorzittershamer door Adèle Reiss overgedragen aan de nieuwe voorzitter van de stichting Ellen Nijdeken. Genoeg redenen om bij de opening aanwezig te zijn.

In de Loolaan Galerie, waar jong en oud op vrijwel alle zaterdag- en zondagmiddagen welkom is en kennis kan maken met het werk van bij de stichting aangesloten, professionele Apeldoornse kunstenaars, zullen net als op het vorige adres zeer verrassende, zeer veelzijdige exposities te zien zijn. Daarbij is ook altijd de kunstenaar aanwezig om uitleg te geven of vragen te beantwoorden over zijn of haar werk.

Portretten, eerste tentoonstelling in Loolaan Galerie

De eerste tentoonstelling, die in de nieuwe Loolaan Galerie te bezichtigen is, draagt het thema Portretten. Dat kan een portret zijn van een wie of een portret van een wat. Een portret is niet per se ook altijd een persoon, iemand die toevallig voorbijkwam, of een zelfportret. Een portret kan ook zijn gemaakt van iets anders. En verder kan een portret zijn geschilderd of getekend. Het kan een grafiek zijn of een sculptuur. Het kan op papier of op linnen of uit klei zijn gemaakt. Het kan design zijn. Impressionistisch. Realistisch. Klassiek of modern. Het kan klein zijn of groot. De diversiteit die op deze eerste, gezamenlijke portretexpositie te zien is, geeft ook de diversiteit weer van de aangesloten kunstenaars van de stichting Ateliers Apeldoorn. Een zeer gemêleerd gezelschap.

Nieuwsgierig? Kom niet alleen om de expositie te zien, maar vier de opening mee. Iedereen is welkom op zaterdag 28 mei tussen 16.00 en 18.00 uur in de Loolaan Galerie, Loolaan 31A. En kijk ook eens op onze website!

Reacties

Cookieinstellingen