Zeldzame Hannoveraanse jachthonden op De Hoge Veluwe

Foto: De Hoge Veluwe

De vereniging ‘Verein Hirschmann’ beheert de stamboom van de Hannoveranen. De vereniging is in 1894 is opgericht door de Duitse adel en grondbezitters met als doel de zeldzame honden te behouden voor de toekomst. Het organiseert eenmaal per jaar een bijeenkomst waarbij onder meer jonge honden worden besproken, beoordeeld en gekeurd.

Hannoveraanse jachthonden

Op vrijdag 27 mei is er op het Marchantplein een keuring van jonge honden en er worden demonstraties gegeven waarbij de honden een eerder uitgezet zweetspoor moeten volgen. Eén van de demonstaties wordt gegeven door Fano, de Hannoveraanse zweethond in dienst van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, compleet met arbeidscontract. Fano wordt daarbij begeleid door zijn baasje, jachtopzichter Hans Koning.

Op zaterdag 28 mei is er op de weide voor Jachthuis Sint Hubertus een show met Hannoveraanse jachthonden uit heel Europa. Zo’n 100 honden worden voorgesteld aan de stamboekbeheerder. Vergezeld door hun eigenaren (in jacht- of dienstkleding) worden ze één voor één naar voren geroepen. Deze ‘Phostenshow’ is een jaarlijks terugkerend ritueel waarbij de verschillen, overeenkomsten en verwantschap goed zichtbaar zijn voor het publiek.

Praktische informatie
Data: vrijdag 27 en zaterdag 28 mei
Locatie(s): Marchantplein en weide bij Jachthuis Sint Hubertus
Kosten: gratis (excl. entree Park)
Programma: hogeveluwe.nl/jachthonden

Reacties