Extreme dieren activisten plannen vannacht acties in omgeving Apeldoorn

Foto: Esther Dekker

Extremisme. Lang was het stil rondom protestacties van extreme dierenactivisten. Vandaag laten ze echter weer van zich horen. In Apeldoorn.

Extreme dierenactivisten

De Nederlandse Varkenshouders Vakbond (NVV) en de Land en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO Nederland) hebben de varkenshouders/boeren opgeroepen vanavond en vannacht waakzaam te zijn.

Extreme dierenactivisten van 269life Netherlands hebben via hun woordvoerder Remko Ehrhardt laten weten vanavond en vannacht te zullen proberen in te breken bij stallen van boeren in omgeving Apeldoorn! Zij willen dit doen om vermeend dierenleed te kunnen vastleggen. Verder is het voornemen dit live te delen via sociale media.

Goed voorbereid zijn ze. Ze werken met telefoons die niet traceerbaar zijn. De stallen waarin zij willen inbreken zullen eenvoudig toegankelijk zijn, aldus de woordvoerder.

Gemaakte filmpjes op facebookpagina

Wie wil zien of het gelukt is om dierenleed vast te leggen op de film, kan vanaf 24:00 uur vannacht kijken op de Facebookpagina van de organisatie 269life Netherlands. Daar zullen dan de gemaakte video’s te zien zijn.

De NVV en de LTO hebben de boeren het volgende geadviseerd:

  • Camera’s controleren, instellen en inschakelen
  • Extra maatregelen nemen om ongewenst bezoek af te schrikken/weren
  • Een goede beveiliging en afsluiting van de stallen.
  • Iedereen die verdachte zaken signaleert wordt verzocht onmiddellijk de politie te bellen. Bij verdachte situaties is het altijd toegestaan gelijk 112 te bellen.

Reacties

Cookieinstellingen