Junior Natuur Expeditie: kinderevenement in de natuur

Foto: Nationaal Park De Hoge Veluwe

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni a.s. is er in Het Nationale Park De Hoge Veluwe de Junior Natuur Expeditie. Kinderen van 6 tot 12, maar ook hun ouders, vriendjes en vriendinnetjes, kunnen op beide dagen hun hart ophalen tijdens een spannend en leerzaam avontuur in de natuur!

Expeditie vol spannende avonturen en activiteiten

Samen met een natuurgids gaan de kinderen op pad. Onderweg moeten ze allerlei interessante vragen beantwoorden. Er moet ook een parcours worden afgelegd met een speciale mierenbril. Zo kunnen ze ervaren hoe een mier zijn omgeving ziet.

Tijdens een foto-expeditie leren de kinderen, met een leencamera om de nek, van een professionele fotograaf hoe je kleinste diertjes fotografeert. Een echte preparateur laat zien hoe hij botten en skeletten prepareert. Verder leren de kinderen welk dier welke pootafdruk achterlaat in het bos. Ook treedt de enige echte Natuurdetective op; hij leert kinderen te ‘kijken met hun handen’. Aan het einde van de dag is er een expeditie naar een wildobservatieplaats (maximaal 40 deelnemers).

Deelnemers hoeven uiteraard geen vaststaand programma te volgen; ze zijn vrij om ook zelf het Park in te trekken, om bijvoorbeeld de stuifzandvlakten te bekijken of een bezoek te brengen aan Jachthuis Sint Hubertus of het Kröller-Müller Museum.

De Junior Natuur Expeditie wordt georganiseerd in samenwerking met Roots Magazine.

Praktische informatie

Data: zaterdag 4 en zondag 5 juni 2016
Tijd: tussen 12.00 en 17.00 uur
Locatie: Picknickweide (in centrum van het Park)
Prijs: gratis (excl. entree Park)

Reacties