Buitenspeeldag De Donken krijgt Olympisch tintje

Buitenspeeldag De Donken in Apeldoorn krijgt dit jaar wel een heel bijzonder randje: de opening op woensdag 8 juni om 13:30 uur wordt niet alleen verzorgd door Nathan Stukker, de Apeldoornse wethouder Sport, maar ook door Eelco Sintnicolaas, deelnemer aan de Olympische Spelen 2016 op het onderdeel Tienkamp. De aftrap vindt plaats op het speelveld naast Brongietersdonk 412 in de wijk De Maten. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Programma Buitenspeeldag De Donken

Aansluitend aan de opening om 13:30 zijn er demonstraties en workshops voor kinderen. Deze worden geven door Olympische Tienkamper Sintnicolaas en zijn collega-sporters René Smaal (Europees Kampioen Karate in 2011, en 3e op het EK in 2016), Ivar van Peer (KDO Freerunning) en The Come Correct Breakdance crew. Na afloop krijgen de kinderen een goodybag mee. Deelname aan de speeldag is gratis.

Positief ontwikkelen tijdens Buitenspeeldag De Donken

‘Buitenspeeldag De Donken’ is inmiddels een begrip in Apeldoorn. Het aantal deelnemende kinderen groeit dan ook jaarlijks. Dat is positief: sporten en buitenspelen bevorderen de ontwikkeling van sociale, motorische en cognitieve vaardigheden van kinderen. Daarbij onderschrijft de organisatie ook de visie van topsporter René Smaal dat het positief coachen van kinderen bijdraagt aan het ontwikkelen van zelfrespect en eigenwaarde. Tijdens het spelen, de demonstraties en de workshops krijgen kinderen de mogelijkheid om te genieten, samen met anderen te spelen en zichzelf te ontwikkelen.

Veel betrokkenheid bij Buitenspeeldag

Veel partijen zijn betrokken bij de totstandkoming van de Buitenspeeldag in De Donken. De Buitenspeeldag kan ook dit jaar weer doorgang vinden dankzij de actieve inzet van onder andere Stimenz, Accres, Don Bosco, OOK, De Woonmensen, Foto&Studio Kuipers, IJssalon Brouwer, de sporters en alle vrijwilligers. Mede dankzij de sponsoring van o.a. Decathlon, ToyChamp, de Buurtraad, de Rabobank, JOGG, Ten Tije en de ondernemers van WinkelCentrum De Eglantier heeft de Buitenspeeldag het in zich om ook dit jaar een succes te worden.

Reacties