Trekkercertificaat omzetten in T rijbewijs

Foto: pixabay

Mensen in het bezit van een trekkercertificaat hebben tot 1 juli 2016 de tijd om het trekkercertificaat om te laten zetten in een T-rijbewijs, daarna is het omwisselen niet meer mogelijk en kan het T-rijbewijs alleen via het doen van een examen worden gehaald.

Een geldig T rijbewijs

Vanaf 1 juli aanstaande is het verplicht om een LBT of een MMBS te besturen in het bezit van een geldig T-rijbewijs. Het besturen van een dergelijk voertuig met een trekkercertificaat is dan niet meer toegestaan. Dit geldt niet voor voertuigen die niet breder zijn dan 130 centimeter en worden gebruikt voor het maaien van gras, onkruidbestrijding, vegen, sneeuw ruimen, het bestrijden van gladheid of het verzamelen van hondenpoep.

Iedereen die voor 1 juli 2015 een rijbewijs B of C heeft gehaald hoeft niets te doen. Op het moment van het nieuwen van uw rijbewijs wordt de categorie T automatisch bijgeschreven. U mag, zonder dat de categorie T op uw rijbewijs is bijgeschreven, een LBT en een MMBS besturen.

Van certificaat naar rijbewijs

Kijk hier als u wilt weten wat u precies moet doen als u geen rijbewijs B of C heeft en u uw trekkercertificaat om wilt laten zetten in een T-rijbewijs.

Aan het omzetten zijn geen kosten verbonden. U betaalt alleen voor de aanvraag ‘Eigen verklaring’ bij het CBR en de aanvraag van een nieuw rijbewijs.

Het adres waar u uw aanvraag naar toe moet sturen:

Rijksdienst voor het Wegverkeer

T.a.v. Unit Rijbewijzen

Postbus 9000

9640 HA Veendam

Reacties

Cookieinstellingen