112

Vernielingen aan lantaarnpalen Zuidbroek

Foto: nl123rf.com

Vanaf begin juni worden in de wijk Zuidbroek steeds deurtjes van lantaarnpalen verwijderd. Het gaat tot nu toe om ongeveer 20 lantaarnpalen.

Gevaarlijke situatie

Het verwijderen van deze deurtjes levert bij het aanzetten ’s avonds een gevaarlijke situatie op. De bedrading is dan niet langer afgeschermd door het deurtje en kan aangeraakt worden. Als de bedrading ook beschadigd is met het verwijderen van het deurtje laat zich raden wat er kan gebeuren…..

Dat het gaat om vandalisme staat wel vast. Het materiaal waarvan de deurtjes zijn gemaakt leveren voor een eventuele dief niets op.

Kostenplaatje vernieling lantaarnpalen

Buiten het gevaar dat deze vorm van vandalisme oplevert is er sprake van een behoorlijke kostenpost. De lantaarnpalen zijn eigendom van de gemeente. We moeten, zolang de dader(s) nog onbekend zijn, die kosten dus via de gemeentelijke belastingen samen ophoesten. Tot nog toe gaat het om een bedrag van ongeveer 2500 euro voor materiaal en arbeidskosten.

Voor dat bedrag kan ook een wipkip aangeschaft worden.

De politie houdt zich met de zaak bezig en is op zoek naar de dader(s). Heeft u informatie of een tip belt u dan met 0900-8844

Reacties

Cookieinstellingen