Met Muis naar het Ziekenhuis

Foto: MetMuis

De tool ‘Met Muis naar het Ziekenhuis ‘ helpt kinderen en hun ouders zich op een prettige manier voor te bereiden op een operatie en alles wat daarbij komt kijken!

Met Muis naar het Ziekenhuis

‘Een kind tussen de 2 en 8 jaar moet een keel,neus of oor operatie ondergaan maar Muis ook! Het kind en Muis gaan samen op weg naar het ziekenhuis. Ze maken van alles mee! Door middel van interactieve avonturen, verhalen en spelletjes wordt het kind en zijn ouders voorgelicht over wat er allemaal staat te gebeuren. ‘

‘Muis’ maakt een operatie minder spannend. Daardoor kan de pijnbeleving minder zijn en is er aanzienlijk minder kans op trauma’s!

Enquête

De makers van deze tool doen een onderzoek naar de ervaring en beleving van een operatie door kinderen en hun ouders. Zij doen dit onderzoek door middel van een enquête om de voorbereiding van ouders en kinderen nog beter te kunnen maken. Daarom worden nog ouders gezocht die ervaring hebben met kinderen die een keel- neus- of ooroperatie hebben moeten ondergaan en bereidt zijn de enquête in te vullen. Het onderzoekje bestaat uit een vragenlijst en duurt ongeveer 5 minuten.

U vindt de enquête hier!

Meer lezen over Muis kan hier. Muis is ook op facebook!

Reacties