Apeldoornse Pokémon Liga scoort hoog op het NK

Foto: Real X

Er is een topprestatie geleverd door de kaartspelers van de Apeldoornse Pokémon Liga op het Nederlands kampioenschap Pokémon tcg 2016 in Leiden. Zes Apeldoornse spelers plaatsten zich in drie categorieën in de finale; junioren, senioren en masters.

Bij de junioren plaatsten zich maar liefst vier kinderen in de top acht: Lise en Emma Marsan, Daan Donderwinkel en Tobias Klein Lenderink. Lise en Daan eindigden als derde en vierde. Bij de senioren eindigde Christian Marsan als derde. In de categorie masters, met 137 deelnemers, eindigde Apeldoorns Pokémon Gym Leader David Hornbeck als achtste. Eerste bij de masters werd Gawein Wagner, een geducht speler van het eerste uur. Junioren en senioren in de top acht, en masters die in de top vier eindigen, ontvangen een uitnodiging voor het Wereldkampioenschap in San Francisco in augustus!

Pokémon Liga in Real-X skatepark

Dat zo’n grote groep jonge Apeldoornse spelers meedeed aan het NK 2016 was mede te danken aan de begeleiding vanuit de Pokémon liga in Real-X skatepark aan de Vlijtseweg 148. Daar wordt elke donderdagmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur het voor iedereen toegankelijke kaart- en denkspel gespeeld. Deelname aan de liga is gratis. Meer informatie vind je hier!

De Apeldoorns liga bedankt de organisatie van het NK, welke in handen lag van top ‘judges’ Elsa en Hapé Wagner. Zij zorgden voor een goed geolied evenement met prachtige prijzen. Tevens feliciteert zij alle winnaars met hun geweldige prestatie en bedankt de Pokémon spelers en enthousiaste ouders voor alle leuke spelmomenten samen!

 

Reacties

Cookieinstellingen