Orkest Ereprijs ontvangt meer subsidie van Provinciale Staten

Foto: pixabay

Het orkest Ereprijs ontvangt een subsidie van in totaal 175.000 euro van de Provinciale Staten. Daarmee ontvangen zij dit jaar 78.000 euro meer dan het jaar ervoor.

Provinciale Staten noemt onder ander het orkest: ‘unieke parels binnen de Gelderse cultuur’. De Ereprijs maakt al 37 jaar samen met scholen, conservatoria, orkesten, de provincie en gemeenten maar vooral aanstormend talent nieuwe, grensverleggende muziek.

Compositieproject

Elk jaar krijgt jong compositietalent de kans om een orkest de eigen compositie te laten spelen. De beloning voor het werken aan een zware klus die de componisten erg veel tijd kost. Je moet ook durven, je doet iets wat je nog nooit gedaan hebt maar waar je misschien al wel van gedroomd hebt. Dit jaar mocht ook voor een strijkkwintet van Het Gelders Orkest worden gecomponeerd! De componisten zijn gemiddeld 17 jaar oud!

Het orkest Ereprijs

Orkest De Ereprijs wordt gevormd door 15 professionele musici. Zij hebben het niet makkelijk door de bezuinigingen, hun inkomen werd meer dan gehalveerd! Met het toekennen van meer subsidie door de Provinciale Staten is er een steviger basis voor de komende tijd.

Het orkest kent een breed publiek.

Bron Omroep Gelderland

Reacties

Cookieinstellingen