Escape by the landscape

Op vrijdag 1 juli a.s. vindt om 14.00 uur de officiële opening plaats van de expositie van de academisch geschoolde schilderes Adrien Jancsek. Tijdens de opening zal zij ook uitleg geven over haar verschillende technieken.

De schilderijen zijn te bewonderen bij Foenix Kringloop & Reїntegratie aan de Vlijtseweg 136 (Zwitsal terrein Noord). Foenix stelt haar ruimte graag ter beschikking om de verbinding te leggen tussen kunstenaar en kunstgenieter. De winkels van Foenix bieden elke dag iets nieuws en blijven mensen verrassen.

Escape by the landscape, Adrien over kunst

Zelf zegt zij over kunst: ‘Kunst is voor iedereen, voor alle mensen om te genieten en na te denken. De titel van mijn expositie is: “Escape by the landscape”, ontsnappen door het landschap. Ik wil met mijn schilderijen laten zien hoe belangrijk het landschap is maar ook: hoe mooi!

Ontsnappen van wat? Lawaai, drukte en negatieve stress. We zitten veel en vaak, heb ik de indruk, in lawaai en ondervinden constant druk om goed te presteren.

Een landschap, de natuur betekent voor mij ook: afstand nemen van zorgen en problemen, van dagelijkse, kleine maar ook grote problemen. Ik vind rust in de natuur. Die rust helpt me zorgen en problemen op te lossen.

Het landschap, de natuur, mogen wij niet vergeten. wij kunnen niet zonder leven. (Maar de natuur kan dat wel zonder ons!)”

Meer over Adrien

Als dochter van het kunstenaarsechtpaar Antal en Piroska Jancsek, heeft Adrien al jong haar eerste schreden gezet op het kunstzinnige pad. Na het Gymnasium werd zij uitverkoren (5 uit 1000) om te gaan studeren aan de academie van beeldende kunsten in Wenen. Zij studeerde hier in de meesterklas voor schilderkunst onder begeleiding van Prof. G. Hessing en  Prof. M. Eckert (1976 – 1983). Daar behaalde zij de titel Mag. Art. (Afkorting van Magista Artium, meester in de kunsten.)

Adrien Jancsek is met meerdere onderscheidingen en prijzen bekroond zoals in Rome en het Grand Palais in Parijs. Ze heeft talloze exposities in binnen- en buitenland gehad. Haar schilderijen bevinden zich hoofdzakelijk in openbare instellingen maar ook wel in het bezit van particulieren. Zowel in Nederland als in Amerika, Duitsland, Japan, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Hongarije, Cyprus, Turkije, Mexico, Venezuela, Ecuador, Bernice en Brazilië.

Haar technieken bestaan uit olieverf, aquarellen, pastel, houtskool, Oost-Indische inkt, graveren, etsen en oud-meester schildertechniek Tempera.

De expositie is te bewonderen van 1 tot en met 15 juli en vervolgens van 15 augustus tot en met 16 september 2016. Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij de opening.

Reacties

Cookieinstellingen