Huntington Expertisecentrum Atlant ontvangt cheque van Hardloop4daagse

Foto: Atlant Zorggroep

Karen Lammertsen en Lia van Gelder, teamleiders Huntington-afdelingen Everest, Dahlia en Dagbehandeling Huntington van verpleeghuis Heemhof, namen vrijdag 1 juli samen met enkele cliënten uit handen van Dik Musch (voorzitter) en Marita Bekkers (secretaris/penningmeester) van de Apeldoornse Hardloop4daagse een cheque van   € 1.750,00 in ontvangst.

Een bijdrage voor het Huntington Expertisecentrum Atlant

AV Veluwe organiseert jaarlijks de Apeldoornse Hardloop4daagse, een vier daagse hardloopwedstrijd met ruim 250 deelnemers die een afstand lopen tussen de 60 en 100 km in en rond Apeldoorn.

Ieder jaar sponsort de Apeldoornse Hardloop4daagse een goed doel in de omgeving van Apeldoorn. Dit jaar is de bijdrage voor de cliënten van het Huntington Expertisecentrum Atlant van Atlant Zorggroep. Van iedere inschrijving ging € 1,00 naar het goede doel, bij iedere etappe stond een collectebus waar men donaties in kon doen en ook zijn er enkele losse giften voor het goede doel gedaan.

Blij verrast

Atlant is blij met de bijdrage voor het Huntington Expertisecentrum.

De teamleiders Lia van Gelder en Karen Lammertsen: ‘Deze bijdrage doen wij bij een ‘Dagje Uit’ met onze cliënten. Zo’n dag is niet zomaar voor iedereen weggelegd, maar draagt wel bij aan de kwaliteit van leven van mensen met de ziekte van Huntington. Deze vorm van dagbesteding komt normaal gesproken namelijk voor rekening van de cliënt en dat is niet voor iedereen financieel haalbaar en soms dus reden het niet te doen. Hoe fijn is het als wij ze een heerlijk ‘Dagje Uit’ naar bijvoorbeeld de dierentuin kunnen aanbieden.’

Atlant Zorggroep: Heemhof

Het Huntington Expertisecentrum Atlant heeft jarenlange ervaring met de ziekte van Huntington. Een deel van Heemhof is speciaal ingericht voor cliënten met deze ziekte die niet meer thuis kunnen wonen. Thuiswonende patiënten kunnen bij Atlant terecht voor dagbehandeling en/of dagbesteding, een logeeropname of casemanagement.

Huntingtonpatiënten hebben baat bij een behandeling die naadloos aansluit bij hun mogelijkheden. De behandeling is toegesneden op de individuele behoefte, en draagt bij aan de sociale contacten, het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid. Atlant wil vanuit advies, zorg, wonen, behandeling en begeleiding graag een bijdrage leveren aan het welzijn van Huntingtoncliënten en hun naasten.

Reacties

Cookieinstellingen