Scouts gaan de grens over tijdens zomerkamp

Foto: pixabay

Om het 85-jarig bestaan te vieren van scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell (SWIII/LBP) gaat de groep met al zijn leden tegelijk op zomerkamp in de week van 9 t/m 16 juli. En het speciale van dit jaar is dat de bestemming België is.

Uitdaging

De voorbereidingen voor dit kamp zijn al anderhalf jaar bezig. “Het is een grote organisatorische uitdaging om met 183 deelnemers op zomerkamp te gaan, en daar komt dit jaar nog bij dat we ook nog eens naar het buitenland gaan.” vertelt José Garcia Lucena die lid is van de commissie die er voor zorgt dat alles in goede banen verloopt. “We vertrekken zaterdag met twee grote touringcars waar de kinderen en leiding in gaan. Met busjes en auto’s met aanhangwagens vervoeren we het kampmateriaal naar het kampterrein in Herentals, België. Daar zullen de jongste kinderen in een gebouw slapen terwijl de wat oudere kinderen zelf hun kamp moeten opbouwen.”

Zomerkamp

Ieder jaar gaan de leden op zomerkamp in de eerste week van de zomervakantie. “Normaal gaan alle leeftijdsgroepen zelfstandig op zomerkamp, maar dit jaar gaan we op groepszomerkamp. En dat betekent dat we met de gehele groep op één locatie zitten.” zegt José die zelf als leiding meegaat voor de kinderen van 11 tot 15 jaar. “Gelukkig hebben we een grote groep vrijwilligers die ons ondersteunen tijdens het kamp. Dan moet je denken aan het koken van een maaltijd voor de jongste kinderen tot het helpen bij een avondspel voor de oudere kinderen.” Het zomerkamp heeft iedere keer ook een thema. “Omdat we naar België gaan hebben we voor het thema Studio 100 gekozen, iedere leeftijdsgroep heeft hier een personage uit gekozen en deze staat dan centraal tijdens het kamp.”

Over Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell

Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell is lid van Scouting Nederland en daarmee onderdeel van de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land. Scouting zorgt voor leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren.

Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell is de grootste scoutinggroep van Gelderland en is te vinden aan de Jachtlaan 4-6 in Apeldoorn. Deze locatie is een prachtig stuk bos tegenover monument De Naald en behoorde ooit tot de kroondomeinen.

 

Reacties

Cookieinstellingen