Deelnemers gezocht voor vragenlijst over taalkeuze

Foto: pixabay

Nederlands is een mooie taal. Maar wanneer kies je er nou voor om Nederlands te spreken of Frans of Chinees of Arabisch….. Taal verandert, waar je ook op deze aardbol woont.

Het Meertens Instituut, de Universiteit van Gent en de Taalunie willen in 2-jaarlijks terugkerende enquêtes antwoord zien te krijgen op de vraag: ‘Voor welke taal kies je in welke situatie’.

Alle inwoners van Nederland kunnen meedoen aan deze enquêtes. Er zijn vragen over uw eigen keuzes maar ook over talen die u ziet en hoort in uw omgeving, zoals op het werk, thuis, de winkel, in de media of het onderwijs.

Meedoen aan de vragenlijst

Om te weten te komen hoe de taalkeuze op Nederlandstalig grondgebied (dus ook in Vlaanderen) zich ontwikkelt wordt u elke 2 jaar gevraagd de vragenlijst opnieuw in te vullen. StaatNed-panel die de enquêtes (onderdeel van het onderzoek) uitvoert houdt u ook op de hoogte van de resultaten. Alle gegevens worden anoniem verwerkt. Onder de deelnemers worden een aantal leuke taalboeken verloot die de Taalunie beschikbaar stelt.

Deelnemen aan de enquête kan hier!

Reacties

Cookieinstellingen